Az igazán kényes téma: hogyan beszélj a pasiddal az exeiről

Az igazán kényes téma: hogyan beszélj a pasiddal az exeiről

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az igazán kényes téma: hogyan beszélj a pasiddal az exeiről

Amikor elértek a kapcsolat azon szakaszához, hogy előjöjjenek a múltbéli történések, nehéz lehet úgy megfogni a régi párkapcsolatok témáját, hogy abból te is és ő is jól jöjjetek ki. Az exek mindig kényes témának számítanak, még akkor is, ha mindketten teljesen lezártátok a múltat, és jól váltatok el a régi szerelmeitektől. Fogadd meg ezeket a tanácsokat, ha nem szeretnéd, hogy kínossá váljanak az exszel kapcsolatos beszélgetések.

Az időzítésen múlik minden

Mint minden másra, erre a témára is igaz: nagyon sokat számít az időzítés. Könnyen rosszul jöhettek ki egy ilyen beszélgetésből, ha túl korán tértek ki a témára, és akkor is, ha későn derülnek ki olyan részletek, amelyekkel valamelyikőtök esetleg nem tud együtt élni.

Az sem túl szerencsés, ha nem vagytok olyan lelkiállapotban, hogy normálisan tudjatok beszélgetni erről a témáról – veszekedés közben például nem túl célszerű előhozakodni ilyesmivel.

Fontos, hogy ismerjétek már egymást annyira, hogy nyugodtan elő tudj hozni egy ilyen témát, és az is, hogy higgadtak, jókedvűek, nyitottak legyetek, amikor megbeszélitek a volt kapcsolatokat.

Értsd meg, hogy neki is van múltja

A legtöbb félreértés és veszekedés az exekkel kapcsolatban abból adódik, hogy nem szeretjük belátni: a partnerünk nem akkor kezdte a szerelmi életét, amikor velünk találkozott, igenis volt előttünk barátnője, akibe valószínűleg szerelmes is volt, és szoros szálak fűzték hozzá. Ezt kellemetlen belátni, de fontos ahhoz, hogy felnőtt módjára tudjatok beszélni a volt kapcsolatokról.

Az, hogy a pasi valakiről nem rosszat mond, hanem szép emlékekkel gazdagodva lépett ki a kapcsolatból, még nem jelenti azt, hogy egyébként táplál még érzelmeket az illető iránt.

Sőt, mi több, érzelmi érettségre és a kapcsolat lezárására utal az, ha érzelemmentesen, harag nélkül tud nyilatkozni róla.

Figyeld meg, hogyan beszél az exeiről!

Ha látod rajta, hogy feszeng, vagy még mindig rengeteg harag van benne, ne gondold, hogy nyert ügyed van – pontosan ez jelenti azt, hogy még nincs túl az előző kapcsolaton, vagy olyan problémákat nyomott el magában, amelyeket még nem sikerült megoldania. Ez nem jelenti persze azt, hogy azonnal szakítanod kell vele, inkább örülj, hogy tudod, hányadán áll a volt kapcsolataival, és te is eszerint tervezz. Ha ügyes vagy, még akár segíthetsz is pár dolgot megérteni számára azzal, hogy női szemmel látod a helyzetet – persze azért túlzásba ne ess, és ne mentegesd az exet, hiszen ha véleményt mondasz, te jöhetsz csak ki rosszul belőle.

Képek forrása: fizkes/Depositphotos.comIgorVetushko/Depositphotos.com

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!