Idén többet lustálkodjunk karácsonykor! Kreatív trükkök, amivel több időnk marad

Idén többet lustálkodjunk karácsonykor! Kreatív trükkök, amivel több időnk marad

Címlap / Otthon / Dekor / Idén többet lustálkodjunk karácsonykor! Kreatív trükkök, amivel több időnk marad

Szép lassan bevezettem olyan trükköket és praktikákat, amik megkönnyítik az ünnepi készülődést anélkül, hogy bárminek is a hiányát éreznénk. Mutatok ezek közül néhányat!

Rágcsák ünnepi köntösben – finomat könnyen és gyorsan

A karácsonyt illetően a legtöbb időt talán az ünnepi sütés-főzés veszi el, így ezen a téren érdemes minden praktikát bevetni. Rengeteget számít, hogyan tervezed meg az ünnepi menüt. Én például mindig olyat főzök, amit vagy előre el lehet készíteni, vagy elegendő maximum fél órát áldozni rá az adott napon. Ennek érdekében előre pácolok, panírozom a zöldségeket, vagy olyan egytálételeket készítek, amiket elég felmelegíteni, vagy néhány órára betenni a sütőbe.

A süteményekből is érdemes inkább olyanokat csinálni, amik sokáig elállnak, így akár már karácsony előtt két héttel is el lehet kezdeni őket.

Annak egyébként sincs túl sok értelme, hogy öt-hatféle süteményt készíts, mert ez egy családon belül nem szokott elfogyni, a vendégek pedig általában már bőségesen eltelve érkeznek látogatóba. Ráadásul ez egyáltalán nem időbarát megoldás!

Sokkal jobban jársz, ha az egy-két általad sütött finomságot kiegészíted készen kapható rágcsákkal. Alkalmi tálba téve még egy adag ropi is egészen másként fest. A második lehetőség, hogy karácsonyfa- vagy csillagformába rendezed el a különféle édességeket, gyümölcsöket, amik így igazi díszei lehetnek az ünnepi asztalnak – komolyabb energia-befektetés nélkül!

 

 

 

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást