A Hold minden víztömegre hatással van – és rád is 

A Hold minden víztömegre hatással van – és rád is 

Címlap / Életmód / Ezotéria / A Hold minden víztömegre hatással van – és rád is 

A Hold nem csak a mitológiában jelképezi a nőt, hanem az asztrológiában is. Párjával, a Nappal (a férfival) állandó körforgásban, harmóniában élnek – de még más szinten is kapcsolódik a Hold a nőkhöz.

Ott van például a ciklus: egy teljes holdciklus kb. 28 nap, és a szabályos ciklusokat is 28 naposnak tartják, ez alapján számolják a várandóssági heteket is. Érdekes dolog megfigyelni, hogy a te ciklusod harmóniában van-e a Holddal és észreveszel-e bármilyen párhuzamot, összefüggést a testi-lelki átalakulások, valamint a holdciklusok változásai között.

Amennyiben a ciklust a Holdra vetítjük ki, az újhold a menstruáció vége, a telihold a peteérés szimbóluma, a fogyásban levő Hold a termékeny időszak lecsengése, amivel kezdődik maga a menstruáció – indul elölről az új ciklus. 

Akár harmóniában van a ciklusod a Holddal, akár nincs, hiú ábránd azt gondolni, hogy ennek a különleges bolygónak nincs hatása ránk. Ha csupán azt vesszük figyelembe, hogy a Hold minden nap óriási erőt fejt ki a Földre, mozgatja az olyan hatalmas víztömegeket, mint amekkorák az óceánok, máris érteni fogod a magyarázatot. Köztudott, hogy testünk kb. 70% víz (ez egyébként érdekes módon harmóniában áll a Föld vízkészletével is). Ha a Hold a bolygónk víztömegeire hatást gyakorol, akkor mi, csöppnyi emberek sem lehetünk kivételek. Együttműködni pedig sokkal egyszerűbb a nálunk jóval hatalmasabb energiákkal, mint ellenállni nekik, vagy akár szembemenni velük.

Milyen rutinokat vezess be a Holdciklusoknak megfelelően?

A víz testünkben történő áramlása miatt úgy tartják, hogy közvetlenül az újhold után, a telihold felé haladva érdemes meghatároznunk az adott hónapra való szándékainkat, terveinket. Egész pontosan a harmadik napra datálják a legjobb időpontot.

Általános tanács, hogy kezdj kicsiben gondolkozni és tekints a tervedre úgy, mint egy hullámverésre: egyre hatalmasabbá válik, kimagaslik, majd szépen belesimul az új körülményekbe.

Ahogy a hullámok ereje növekszik, úgy lendül fel a te energiaszinted és tenni akarásod a Telihold felé haladva – ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy elérd a céljaidat és tudatosítsd magadban az eredményeidet. Utóbbi sokak rutinjából teljesen hiányzik, pedig saját magunkat vállon veregetni éppoly lényeges, mint terveket szövögetni.

A következő lépés az, hogy figyeled, az elindított terved hogyan bontakozik ki. A Teliholdig van időd a korrekcióra, javításra, vagy akár a pótlásra a cél érdekében. Ez azért fontos, mert eddig a pontig érezhetően lelkesebbek vagyunk és az energiánk is magasabb szinteket tud elérni. Ez megint olyasmi, amit érdemes figyelemmel követned, akár naptárt is vezethetsz a saját érzéseidről, tapasztalásaidról. 

Hold ciklusai
OllyKava/istockphoto.com

Mit tartogat a Telihold?

A Telihold nagyon régóta misztikus jelentőséggel bír az emberek történelmében: egyszerre hozza ki vadabb, misztikusabb énünket és közben segít, hogy helyreálljon a benső rendünk. Ilyenkor a legjobb, amit a lelki egészségedért tehetsz, az a befelé fordulás, megnyugvás. A meditáció, különösen a hangtálas meditáció egyenesen tökéletes választás, hiszen éppen a testünkben levő vízre fejt ki igen jelentős hatást. Jól jön minden program, ami segít ellazulni és hozzájárul az önismerethez.

Telihold idején lehetőséged nyílik arra, hogy számba vedd a hónapban történteket és szükséges esetén új kezdetet jelöl ki.

A ciklus további részében is a fokozatos elcsendesülésre kell koncentrálnod, hiszen ilyenkor sokkal nehezebb a célokat megvalósítani, keményen dolgozni. Kicsit olyan érzés, mintha a Hold fogyásával a mi energiánk is fokozatosan csökkenne. Az elmélyüléssel, a lendület csökkentésével segíthetsz saját magadnak és – az ezotéria hívei szerint – a kollektív tudatnak is. 

Bárhogy legyen, a rendszeres ellazulással, az adott ciklus értékelésével és egy kis meditációval biztosan nem foghatsz mellé. Így sokkal gyorsabban és kellemesebben telik az idő a következő Újholdig, amikor érkezik a lendület és az energia a soron következő célokhoz. 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!