Hogyan viseld a bőrt az idei szezonban?

Hogyan viseld a bőrt az idei szezonban?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan viseld a bőrt az idei szezonban?

Az idei őszi szezon meghatározó alapdarabja a jó minőségű műbőr, ami gyakorlatilag az összes ruhadarabon megjelenik. Segítségével nem csupán markánssá, maszkulinná tehetjük a megjelenésünket, időnként éppen a nőiesség fokozását segíti ez a határozott, férfias anyag.

Már nem retró a bőrnadrág

Manapság a boltokban kapható bőrnadrágok sokkal inkább emlékeztetnek egy fényes anyagú, ám kényelmes leggingsre, treggingsre, semmint a köztudatban még mindig megmaradó, kemény, leginkább motorozásra alkalmas változatokra. 

Utóbbiak sem a higiénia, sem a kényelem szempontjából nem voltak éppen viselhető darabok, viszont erről idén szó sincs. A legtöbb bőrnadrág a szezonban nem csupán kellően meleg, hanem rendkívül divatos is, és a bátrabb hölgyeknek nyugodt szívvel javasolhatjuk viselését.

Ugyanakkor tudni kell, hogy egy bőrhatású nadrág rendkívül hangsúlyos, feltűnő darab, mindig szem előtt van, ezért valóban csak azokhoz passzol, akik tudják hordani akkor is, ha emiatt állandóan a figyelem központjában vannak.

Nadrág: Esprit, 13 800 Ft 
Blúz: Orsay, 6 000 Ft 
Cipő: Deichmann, 5 990 Ft 
Kardigán: s.Oliver, 21 000 Ft 
Fülbevaló: Accessorize, 4 200 Ft 

Újragondolt bőrszoknyák

A bőrszoknyákra hasonló módon előítéletekkel gondolunk, hiszen gyakran viselték őket olyan hölgyek, akik éppen a csapodárságukról, megvehetőségükről voltak híresek.

Természetesen erről manapság már szó sincs, sokkal inkább különleges eredményre számíthat az, aki bátorkodik bőrszoknya után nyúlni. 

Idén nem lesz nehéz válogatni a kínálatban, nem csupán a klasszikus, testhezálló bőrszoknyák azok, amiket beszerezhetünk, hiszen a szezon legkedvesebb fazonja, az A-szabásvonal is büszkélkedhet ezzel a határozott anyaggal.

Mindezek mellett vásárolhatunk pliszírozott hatású és részint bőrberakással bíró szoknyát is, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy megtaláljuk az egyéniségünkhöz leginkább passzoló darabot.

Szoknya: H&M, 8 990 Ft 
Blúz: Orsay, 7 500 Ft 
Bokacipő: CCC, 7 990 Ft 
Táska: H&M, 6 990 Ft 
Blézer: s.Oliver, 30 000 Ft 
Fülbevaló: Accessorize, 4 200 Ft 

Mindenki számára elérhető a bőrkabát

A bőrkabát talán az a ruhadarab, amivel mindenki meg tud barátkozni, még azok is, akik nem sorolják éppenséggel kedvenceik közé ezt a markáns anyagot.

Az idei szezonban továbbra is örök slágernek bizonyul a fekete bőrkabát, rendkívül változatos, olykor különleges formákban, de óriási teret hódított magának a barna tónus is, egészen a krémszínekig.

Mindezek mellett találhatunk szürke, bordó és sötétkék bőrkabátot is, így egész biztos, hogy senki sem marad hoppon, aki szeretne szert tenni egy meleg átmeneti dzsekire. 

Mindenképpen jó ötlet vásárolni egy, a testalkatunkhoz és a stílusunkhoz passzoló darabot, ugyanis a bőrkabátnál aligha tanúsíthatja bármi jobban, hogy a divat megismétli önmagát, időről időre visszatérnek a klasszikus megoldások.

Kabát: Orsay, 15 000 Ft 
Nadrág: H&M, 8 900 Ft  
Cipő: CCC, 7 990 Ft 
Felső: H&M, 1 990 Ft 
Sál: Esprit, 9 000 Ft 
Fülbevalók (3 pár): Accessorize, 4 200 Ft

Bőr a felsőruházatban

A felsőruházatot, így a blúzokat, kardigánokat illetően már némileg árnyaltabb a helyzet, mint amit a kabátok általános elfogadottsága takar.

Ennek ellenére nem kell elzárkózni a bőrberakásos felsőktől sem, hiszen nagyon is elegáns, kifinomult darabokat találhatunk a boltok polcain. Jellemző módon a zsebek és a könyökrészek kapnak bőrberakást, de ugyanez a technika megjelenhet az ujj- és derékrészeken, esetenként a teljes karvonalat felölelheti.

Stílusunktól függően választhatunk kicsit eltúlzott, határozott, maszkulin, de egészen visszafogott, szolid bőrberakást is, így könnyen megteremthetjük az összhangot az öltözködésünkben, függetlenül attól, hogy a nőies vagy a sportosabb stílust részesítjük előnyben.

Felső: Esprit, 7 800 Ft 
Nadrág: Orsay, 12 000 Ft 
Bokacsizma: Deichmann, 7 490 Ft 
Táska: Accessorize, 9 000 Ft 
Nyaklánc: Accessorize, 7 500 Ft 

Bőrberakásos ruhák

Ősszel sem kell lemondanunk a csodás egyberuhákról, amik az idei nyarat egy az egyben meghatározták. Természetesen a hidegebb hónapokban változnak a formák és az anyagok, ennek mérten köszönhetjük újdonságként a bőrberakásos darabokat.

Ezek az elmúlt időszakban különösen nagy népszerűségnek örvendtek, többek között azért, mert rendkívül széles választékban szerepet kaptak. A blúzokhoz hasonlóan itt is főleg a zsebeknek és ujjrészeknek jutott bőrberakás, de nem ritka az optikai karcsúsítás, akár feltűnő bőrövek által.

Ezen felül a megfelelő elrendezésben a bőr teltebbnek is mutathatja viselőjét, minden bizonnyal e célból jutott hely az extra anyagrátéteknek mellrészen, és a felsőtest elülső felületén.

Ruha: Esprit, 30 000 Ft 
Bokacsizma: CCC, 7 990 Ft 
Blézer: H&M, 12 990 Ft 
Táska: F&F, 5 290 Ft 
Karkötő. Accessorize, 4 800 Ft 

A bőrcipők örök slágernek bizonyulnak

A legáltalánosabban elfogadott ruhadarab, ami minden szezonban készülhet bőrből a divat szerint, az a cipő. Ősszel és télen nem igazán találunk jobb alapanyagot a meleg megőrzésére és a víz távoltartására, mint amit a bőr és a műbőr tud kínálni számunkra.

Idén csaknem az összes csizma és átmeneti cipő ennek az anyagnak a felhasználásával készült, ami mindenképpen hatalmas előny a szettek összeállításakor. 

Rendkívül könnyű megteremteni a harmóniát, hiszen bármilyen bőr- vagy bőrberakásos ruhát választunk, elegendő hozzá társítani egy anyagban és stílusban passzoló cipőt, és máris tökéletes összhangra tettünk szert.

Nem utolsó szempont az sem, hogy a bőrből készült csizmák minden stílus mellett megállják a helyüket, így univerzálisan beilleszthetők a ruhatárba.

Nadrág: Orsay, 7 500 Ft 
Felső: F&F, 6 500 Ft 
Cipő: CCC, 22 500 Ft 
Kardigán: H&M, 5 990 Ft 
Karkötő: Esprit, 6 000 Ft 
Óra: Esprit, 30 000 Ft 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!