Hogyan védekezz az érzelmileg labilis emberek ellen?

Hogyan védekezz az érzelmileg labilis emberek ellen?

Címlap / Életmód / Egészség / Hogyan védekezz az érzelmileg labilis emberek ellen?

Könnyű lenne egyszerűen csak azt mondani, hogy kerüld őket, de ez azért nem ilyen egyszerű. Az is elképzelhető, hogy egy hozzád közel álló személy küzd hasonló problémával és ilyenkor nyilvánvaló, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy érzelmileg helyre kerüljön az illető. Mi pedig ebben segítünk neked.

Kik ők?

Abban talán egyetérthetünk, hogy nem olyan egyszerű ezt meghatározni, hiszen mindenkinek voltak-vannak az életében érzelmileg labilis percek.

Talán az időtartam az, ami meghatározza ezt a tényezőt, vagyis, ha valaki hónapokig, vagy hosszú évekig van ebben az állapotban, akkor azzal már a saját mentális egészségét veszélyezteti.

A nagyobb baj viszont az, hogy nem csak a saját, de mások életére is hatással van. Jellemző rájuk, hogy nagyon hirtelenek, az egyik percben még talán jókedvűen isszátok a kávétokat, a másikban viszont már úgy kell az illetőt visszafogni egy érzelmi kitöréstől.

Miért pont te?

Akik érzelmileg harmóniában vannak önmagukkal és környezetükkel, ők már eleve nagyon kívánatosak a legtöbb ember számára, hiszen olyan kisugárzással rendelkeznek, amire mindenki szeretne rácsatlakozni. De főleg azok az emberek, akik érzelmileg nem túl kiszámíthatóak.

Így, ha te kiegyensúlyozott életet élsz, akkor nagyobb valószínűséggel találnak meg ezek az energiavámpírok, mivel te vagy számukra a legfinomabb falat. És nehogy azt gondold, hogy ezt a típust könnyű lerázni, mert nem így van.

Amint megtalálnak téged, nem akarnak majd elengedni.

Hogyan védekezzek ellenük?

Azért nem kell megijedni, nem az orvosi esetekről beszélünk, szóval nyugodtan tudsz ellenük védekezni. Leginkább úgy, ha határozott vagy velük szemben, még akkor is, ha nem ilyen az alaptermészeted.

Fontos tudnod, hogy ők folyton veled lennének és belőled töltekeznének, így hát neked kell meghúznod egy határvonalat.

Az is egy módszer, ha megpróbálsz segíteni rajtuk és megmutatod a kivezető utat abból az állapotból, de semmiképpen ne áldozz arra éveket, hogy olyas valaki életét próbáld rendbe hozni, aki valójában nem is akarja. Vagyis te ott lehetsz a nehéz percekben, mint egy iránytű, aki mutatja a helyes irányt, de a többi már nem a te dolgod.

Húzz fel egy védőpajzsot!

Ez egyébként a mindennapi életben is egy jó taktika, mert így mentesülhetsz attól a sok „szeméttől”, amit olyan sokan árasztanának rád. Különösen nehéz dolgod van akkor, ha empata vagy, mert ebben az esetben teljesen természetes dolognak veszed, hogy az emberek megtalálnak a problémáikkal.

Igen ám, de sok empata ott rontja el a dolgot, hogy miután meghallgatta egy másik ember problémáit, át is veszi azokat egyből. Ezzel pedig megalapozva egy nem túl kellemes kedélyállapotot.

Tudatosnak kell lenned, mert így meggátolhatod azt, hogy mások problémái határozzák meg saját érzelmeidet. Elő a láthatatlan védőpajzsoddal és húzd fel, mikor egy olyan emberrel társalogsz, aki rád próbálja kivetíteni érzelmi viharait.

Amikor semmi sem használ…

Mert, hogy ilyen is van. Próbálsz segíteni, vagy legalább távol maradni, de nem használ semmi.

Szerencsés helyzet, ha csak egy ismerősödről van szó, mert ebben az esetben mindenféle különösebb magyarázkodás nélkül dönthetsz úgy, hogy kiiktatod az életedből, viszont, ha egy hozzád közel álló személyről van szó, akkor nehezebb elfogadni a tényt, hogy talán soha nem tudsz majd rajta segíteni.

Feladnod nem kell, viszont a legjobb, ha megtartod a három lépés távolságot, mert különben a te életedre is hatással lesz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást