Hogyan dolgozd fel, ha az exed már továbblépett, de te még nem?

Hogyan dolgozd fel, ha az exed már továbblépett, de te még nem?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan dolgozd fel, ha az exed már továbblépett, de te még nem?

Épp egy átlagos szombat este van, és beültél a barátnőiddel egy bárba, amikor elköveted azt a hibát, hogy végigpörgeted a Facebookot. Az egyik posztban ugyanis ott a srác, aki összetörte a szíved… egy másik lánnyal, aki kicsit hasonlít rád, de persze te sokkal jobban nézel ki. Mint akit hirtelen hátba szúrtak, az érzés úgy árad szét benned, hiszen alig telt el néhány hét a szakításotok óta, és ő máris valaki mással van.

Az érzések ismét felszínre törnek

Egy ilyen helyzetben teljesen normális, hogy az eddig olyan jól eltemetett érzéseid felerősödnek. Hiába kezdted úgy érezni, hogy végre elindultál a továbblépés útján, egy ilyen hír mindent lerombolhat.

Elkeseredsz, és legszívesebben hazamennél, ledőlnél az ágyra, és átsírnád az éjszakát. Ilyenkor nem szabad elfelejtened, hogy okkal ért véget a kapcsolatotok. Ha minden szép és jó lett volna, nem került volna sor a szakításra, de valószínűleg egyikőtök sem volt már boldog.

A váratlan hír felzaklatott ugyan, de a felkavart érzéseid hamarosan lecsillapodnak, és egy-két napon belül jobban érzed magad.

Azért is, mert tudod, ha valaki mással van együtt, a ti kapcsolatotok végleg véget ért, és nem vársz titokban arra, hogy legyen még folytatás.

Ne keveredj kalandokba

Amikor megtudod, hogy az exed máris továbblépett, valószínűleg úgy érzed, elvesztetted a versenyt.

A “ki lép tovább hamarabb” versenyt, ami kimondatlanul, de minden friss szingli fejében ott van.

Senki sem szeretné magát abban a helyzetben találni, hogy ő még az ex után szomorkodik, miközben a srác már rég mással van együtt.

De semmiképp se kövesd el azt a hibát, hogy hirtelen beleveted magad az ismerkedésbe, csak hogy megmutasd, te sem vagy egyedül.

Egyéjszakás kalandba keveredni egy ismeretlennel csak akkor, az alkohol hevében tűnik jó ötletnek, másnap reggel pedig sokkal rosszabbul érzed magad, mintha szimplán hazamentél volna aludni.

Ne kezdj el spekulálni

Ha még friss a szakítás, de a srác egy másik lánnyal van együtt, automatikusan elkezdünk kombinálni.

Talán mégsem szeretett minket annyira, mint azt hittük, vagy esetleg már akkor is találkozgattak, amikor még együtt voltunk? Ezek a gondolatok mindenki fején átsuhannak egy ilyen a helyzetben, de tudnod kell, hogy általában nem felelnek meg a valóságnak.

Sokszor valaki csak eljátssza, hogy továbblépett de valójában azért van együtt valakivel rövid idő után, mert próbálja betapasztani az űrt, amit magad után hagytál.

Egyáltalán nem biztos, hogy azért van új barátnője, mert nem jelentettél semmit. Lehet, hogy pont az ellenkezője miatt!

Töröld, töröld és töröld

Nem tudjuk elégszer hangoztatni, mennyire fontos – ebben a helyzetben meg aztán pláne -, hogy ne nézegesd az exedet a Facebookon.

A szakítást követően is épp elég fájdalmas látni, ahogy jól érzi magát, de ha mindezt egy másik lánnyal teszi, az mindennél rosszabb.

A gond csak az, hogy ha ismerősök vagytok, szinte biztosan nem tudod megállni a kattintást, így tényleg el kell gondolkodnod azon, hogy letörlöd.

Nehéz ezt a döntést meghozni, mert azzal tényleg kiradírozod az életedből annyira, hogy semmit sem tudsz róla. De hidd el, amikor ezt megteszed, hosszú idő után először tényleg fel tudsz lélegezni.

Keress új elfoglaltságot

Szakítás után egyébként is érdemes új hobbit keresni, de egy ilyen szituációban szinte kötelező.

A világon rengeteg lehetőséged van a szórakozásra: járj el táncórára, edzőterembe, vagy menj el vakációzni. Utóbbi a legjobb opció, hiszen repülőre szállsz, és teljesen magad mögött hagyod az összes rossz élményedet – még ha csak néhány napra is.

A kirándulás, főleg egy jó barát társaságában biztosan feldobja a hangulatodat, és eltereli a figyelmedet az elmúlt hetek történéseiről; meglátod, ahogy visszatérsz, sokkal nyugodtabb leszel.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást