Hogyan befolyásolja életünket a Hold, a nőiesség szimbóluma 2019-ben?

Hogyan befolyásolja életünket a Hold, a nőiesség szimbóluma 2019-ben?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Hogyan befolyásolja életünket a Hold, a nőiesség szimbóluma 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan és egyénileg egyaránt. Alábbi cikkünkben különleges kísérőnk, a Hold kerül sorra. Ennek a közeli égitestnek a legújabb felfedezések szerint egyenesen az életet köszönhetjük – ez csak egy újabb bizonyosság az asztrológia érdekes összefüggéseire, hiszen a Hold a nőiességet, az anyaságot szimbolizálja.

Az érzelmek bolygója

A Hold (szemben a Nappal) alapvetően nőies bolygónak számít az asztrológiában, ennek köszönhetően képviseli a nőies vonásokat, „jelszava” pedig az érzelmesség. Ösztönszinten hat ránk, felindulásokat, érzelmi hullámzásokat, hangulatváltozásokat, és olyan vágyakat köszönhetünk neki, amiken képtelenek vagyunk teljesen úrrá lenni.

A Hold képes befolyásolni a tudatalattinkat, akár a fantáziánk kiterjesztésével, akár azzal, hogy intenzívebben kezdünk álmodni a hatására. Intuíciókkal, lelkierővel, megérzésekkel is kapcsolatba hozható a Hold, hiszen a pillanatnyi hangulatunkra éppúgy tud hatni, mint a múlthoz való viszonyulásunkra.

A Hold a nőiességhez kapcsolódva befolyásolja a terhesség milyenségét, a születéseket, az érzelmi biztonságot, de egyértelműen összefüggésbe hozható a családi élettel, az otthonnal, az anyasággal is.

Helyzete a születési képletben azt mutatja meg, hogy mi az, ami téged izgalomba hoz, milyen területen érzed otthonosan magadat, illetve mi hat igazán könnyen az érzelmeidre.

Kikre gyakorol nagy hatást?

A Hold alapvetően mindenkire nagy hatást gyakorol, hiszen olyan közel van hozzánk, hogy a természeti jelenségeket is alapjaiban irányítja (elég csak az apály-dagály jelenségre gondolnod). Pont mi maradnánk ki a sorból? Azonban ki kell emelnünk néhány jegyet, akikre az átlagosnál is jobban hat. A sor elején a Rákok vannak, de emelt a helyzete a Holdnak a Bikák életében is. Kevésbé tudja befolyásolni a Skorpiókat, a legkevésbé pedig a Bakokat.

Kép forrása: Whiteisthecolor/Depositphotos.com

Mit köszönhetünk még a Holdnak?

Míg a napjegyünk a „férfias” oldalunkat, energiáinkat mutatja meg, addig a holdjegyünk az említett női oldal megtestesítésére hivatott. Attól függően reagálsz bizonyos dolgokra, hogy a születésed pillanatában melyik jegyben állt a Hold – legalábbis ezt nagyban befolyásolja az említett égitest. A holdjegyed vezérli, hogy mihez kötődsz, mit szeretsz igazán, mikor érzed valóban jól magadat. Arra is rávilágíthat, hogy mire vágyakozol, mi után sóvárogsz szinte gyermekien: ez éppúgy lehet stabil biztonság, mint kötetlen, könnyed kapcsolat, de még akár az étkezésekhez való viszonyodat is szemléltetheti.

Ami biztos, hogy a Holdnak nagy szerepe van a párválasztásban, mert hatással van arra, mennyire igényeljük az intimitást, és milyen elképzeléseink vannak a különféle viszonyokat, párkapcsolatokat illetően.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

A Hold hatása nem kiemelhető vagy elhanyagolható egyetlen évet tekintve sem. Szorosan kísér minket, ezért minden egyes nap erős hatást gyakorol ránk, ráadásul ciklusa nem egészen 30 nap: a fogyó Hold elemzése éppúgy fontos része az asztrológiának, mint amikor a telihold felé közeledünk. Ami viszont biztos, hogy a Hold nagyban befolyásolja az érzelmi világunkat, ezért érdemes foglalkoznod vele, esetleg megfigyelned saját magadon, a ciklus egyes részei milyen érzelmeket váltanak ki belőled. Továbbá egy korábbi cikkünkből te is kiderítheted, mi a holdjegyed, ami kiváló lehetőség arra, hogy jobban megismerd a személyiségedet és megértsd, miért nem csak az a fontos, mi a horoszkópod. Míg utóbbi az észjárásunkért, alaptermészetünkért felelős, addig a Hold az érzelmi világunkat irányítja – így lesz teljes a kép, és így kerül összhangba az egyéniség.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást