Nagyanyáink még főztek húslevest 50-60 éves lábasokban is, amiket aztán még mi is megörököltünk, az újabb edények meg néha mintha egy szezon alatt tönkre mennének. Biztos, hogy a minőségük is más, de azért van néhány dolog, amivel te is megrövidítheted a lábasaid élettartamát.
2/4 Fém eszközöket használsz
Azt talán te is tudod, hogy a teflonnal bevont serpenyőkbe tilos fém tárgyakkal nyúlni, de jelentősen meghosszabbíthatod a lábasaid élettartamát, ha azokban sem matatsz villával, késsel vagy kanállal. Kavargatás közben ugyanis ezeken is felsértheted a bevonatot, így a lábas védtelenné válik a korrózióval szemben, nem lesz egyenletes a hőelosztása, arról nem is beszélve, hogy még káros anyagok is szabadulhatnak fel így.
A legjobb, amit tehetsz, ha a főzéshez, tálaláshoz is puhább, fából vagy műanyagból készült hőálló kanalakat, villákat használsz, így biztosan nem károsítod az edényeid bevonatát.
Külön érdemes odafigyelni a merőkanál használatára, ezzel ugyanis a szedő mozdulat közben többször megütheted a lábas aljának szegélyét, ami egyébként is a gyenge pontja, itt pattan le legkönnyebben a bevonat, és alakulnak ki rozsdás foltok, amik aztán a lábas lyukadásához vezetnek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!