Nagyanyáink még főztek húslevest 50-60 éves lábasokban is, amiket aztán még mi is megörököltünk, az újabb edények meg néha mintha egy szezon alatt tönkre mennének. Biztos, hogy a minőségük is más, de azért van néhány dolog, amivel te is megrövidítheted a lábasaid élettartamát.
1/4 Nem olvasod el a használati utasítást
Az ember azt gondolná, egy lábas használata csak nem lehet annyira bonyolult, de a mai világban semmi nem olyan egyértelmű már, éppen ezért érdemes az első használat előtt felfordítani a lábast, és megnézni az alját, mert lehet, hogy fontos információt találsz itt.
Sok edényen jelölik például, hogy használható-e gáz, indukciós és kerámia főzőfelületeken is, illetve, hogy be lehet-e tenni a mosogatógépbe. Csak az ajánlásoknak megfelelően használsz az edényeidet, és bármilyen csábító is a pörköltfőzés után bedobni a mosatlant a gépbe, ha a leírás ezt nem javasolja, akkor inkább állj neki kézzel mosogatni, különben nem sok ételt készíthetsz már el a lábasodban.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!