5 jel, hogy kibillent az életed egyensúlya – Így nyerd vissza a stabilitásodat!

5 jel, hogy kibillent az életed egyensúlya – Így nyerd vissza a stabilitásodat!

Címlap / Életmód / Egészség / 5 jel, hogy kibillent az életed egyensúlya – Így nyerd vissza a stabilitásodat!

Vannak olyan napok az életedben, amikor legszívesebben fel sem kelnél az ágyból? Szíved szerint senkinek sem vennéd fel a telefont, sőt mi több látni sem akarsz senkit? Gyakran levert, rossz a hangulatod, az életet pedig néha napján valóságos pokolnak érzed? Akkor bizony erős a gyanú, hogy az életed kibillent az egyensúlyából és segítségre van szükséged. Nyugalom, ez az állapot javítható, éppen ezért most megmutatjuk azt a öt esetet, amikor egészen biztosan baj közeleg, de megoldási javaslatokat is teszünk, hogy miként teheted magad rendbe. Felkészültél? Akkor induljunk!

Hazudsz önmagadnak

Ez az egyik legtipikusabb, hogy még önmagadat is megpróbálod átverni. Pedig a helyzet az, hogy a világon bárki másnak hazudhatsz, de magadat csak nagyon nehezen tudod becsapni.

Fontos tudnod, hogy az életben csak akkor juthatsz egyről a kettőre, ha hajlandó vagy őszinte lenni magaddal és persze képes vagy kockázatot vállalni. Talán a legkockázatosabb dolog éppen az, hogy őszinte vagy magaddal.

Azonban hidd el, hogy onnantól kezdve, hogy nem vered át saját magad hatalmas lépést teszel annak érdekében, hogy egyensúlyba hozd az életed.

Háttérbe szorítod a saját igényeid

Ez szintén nagyon gyakori, pláne, ha szeretsz valakit és az ő igényeit állandóan a sajátjaid elé helyezed.

Ez azonban egy kis idő után teljesen felőröl majd és a végén már azt sem fogod tudni, hogy Te ki is vagy valójában.

Éppen ezért fontos, hogy szánj időt saját magadra: foglalkozz a belső hangjaiddal és ami a legfontosabb, hogy használd ki az énidőt.

Kövesd a vágyaid, az álmaid, hiszen a pillanat most van, most kell kihasználnod.

Ragaszkodsz a múlthoz

Sokan éppen azért rekednek meg az életük egy bizonyos szakaszában, mert túlságosan ragaszkodnak egy előző, már lezárt fejezethez. Addig azonban nem fogsz tudni tiszta lappal indulni, amíg nem vagy hajlandó végleg magad mögött hagyni a múltadat.

Persze tudjuk, hogy tovább lépni nagyon nehéz, pláne, ha valami igazán negatív dolog történt a múltban, ám hidd el, hogy hosszútávon csak saját magadat teszed tönkre az önostorozással.

Élj a jelenben és koncentrálj a jövőre, hiszen tudod: Carpe diem!

 

Vádolod saját magad

Amikor az életed kisiklik, akkor hajlamos lehetsz saját magadat okolni minden rossz dologért, ami csak veled történt.

Azonban tudnod kell, hogy éppen a hibák azok, amik előre visznek az életben. Hiszen ezek azok a dolgok, amiket meg kell tapasztalnunk, amik formálják a személyiségünk.

Mind hibázunk, és mindünknek meg kell vívnunk a saját csatáinkat, a kérdés csupán az, hogy milyen következtetéseket sikerül ezekből levonnunk és mennyire tudjuk a javunkra fordítani azokat.

Mástól várod a boldogságod

Ha nem vagy elégedett önmagaddal, akkor hidd el, hogy senki mással sem leszel elégedett egy hosszabb távú kapcsolatban sem.

Éppen ezért először próbáld megkeresni és megteremteni a saját stabilitásodat!

Elsődlegesen a saját életedben kell rendet teremtened, mert csak ezután tudod majd a boldogságod megosztani bárki mással.

Hiszen kizárólag a saját boldogságunkkal vagyunk képesek másokat is boldoggá tenni!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást