A forró nyári napokon teljesen normális, ha úgy érzed, hogy nincs túlzottan étvágyad, nehezebb ételeket pedig egyáltalán nem kívánsz. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy a szervezetednek ne lenne szüksége tápanyagokra és több liter folyadékra a nap folyamán. Erre kínálnak remek megoldást a hideg levesek, amelyek még a legnagyobb hőségben is isteniek lehetnek.
2/5 Görögdinnyés gazpacho
Ha szimpatikus a gazpacho, de egy még üdítőbb levesre vágynál, akkor készítsd el görögdinnyével, lime és menta hozzáadásával. Így nemcsak frissítő, de édeskés ízvilágú is lesz, így pedig akkor is remek választás lehet, ha éppen nem kívánod a sós ételeket.
Hozzávalók: 4 csésze felkockázott mag nélküli görögdinnye, 1 kis uborka, 1 kis lilahagyma, 1 kis piros paprika, 1/4 csésze friss mentalevél, 1/4 csésze olívaolaj, 2 evőkanál vörösborecet, só és bors ízlés szerint
Elkészítés: Tedd a görögdinnyét, az uborkát, a lilahagymát, a piros paprikát, a mentaleveleket, az olívaolajat és a vörösborecetet egy turmixgépbe. Turmixolj mindent simára, majd ízlés szerint sózd és borsozd a levest. Tálalás előtt legalább 30 percre tedd a hűtőszekrénybe.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!