A forró nyári napokon teljesen normális, ha úgy érzed, hogy nincs túlzottan étvágyad, nehezebb ételeket pedig egyáltalán nem kívánsz. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy a szervezetednek ne lenne szüksége tápanyagokra és több liter folyadékra a nap folyamán. Erre kínálnak remek megoldást a hideg levesek, amelyek még a legnagyobb hőségben is isteniek lehetnek.
1/5 Gazpacho
A spanyolok hideg zöldséglevese nyáron szinte kihagyhatatlan. Főként paradicsomból és más nyers zöldségekből, például uborkából, paprikából, fokhagymából és vöröshagymából készül, amelyeket csak össze kell turmixolnod krémes állagúra, ízlés szerint pedig pirítóst is ehetsz mellé, illetve további zöldségekkel díszítheted a tetejét.
Hozzávalók: 8-10 érett paradicsom, 1 uborka, 1 piros paprika, 1 kis vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1/4 csésze olívaolaj, 2 evőkanál vörösborecet, só és bors ízlés szerint
Elkészítés: A paradicsomot, az uborkát, a piros paprikát és a lilahagymát vágd nagy darabokra, majd tedd egy turmixgépbe. Add hozzá a fokhagymagerezdeket, az olívaolajat és vörösborecetet is. Turmixolj mindent simára, majd ízlés szerint adj a keverékhez sót és borsot. Tálalás előtt legalább 30 percig hagyd pihenni a levest a hűtőszekrényben.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!