6 hiba, amit az alkalmi sminknél elkövethetsz

6 hiba, amit az alkalmi sminknél elkövethetsz

Címlap / Stílus / Arc / 6 hiba, amit az alkalmi sminknél elkövethetsz

Alkalmakra mindig igyekszünk sminktudásunk maximumát hozni, aminek legtöbbször az a vége, hogy az egész megjelenésünket elrontjuk. Melyek a leggyakoribb smink bakik, és hogyan kerülheted el őket?

Túlságosan extrém megjelenés

Alkalomfüggő, hova vehetsz fel extrém ruhát, és hova sminkelhetsz feltűnő módon, de az sosem szerencsés, ha a két megjelenési formát ötvözöd.

Az leginkább csak a kifutókon mutat jól, ha valakin a messzemenőkig különleges ruha van, amit egy természetellenes sminkkel dob fel.

Az ilyen megjelenés minden esetben sok, és egyáltalán nem gyönyörködteti a szemet. Ráadásul mindenki tekintetét rád irányítja, és ez kiemelten nem szerencsés akkor, ha nem te vagy az este főszereplője.

Túl sok alapozó

Ez mindig nagy baki, de ha erőteljes sminkkel párosul, akkor még inkább maszkhatást kelt, úgy fog tűnni, mintha felvettél volna egy álarcot.

Éppen ezért a megfelelő márka és szín kiválasztása elengedhetetlen.

Ha jó minőségű alapozót vásárolsz, akkor az vékony rétegben is fedni fog, tehát akkor sem lesz zavaró, amikor az egész arcodat befeded vele.

Továbbá ügyelj rá, hogy az alapozás ne érjen véget közvetlenül az arc szélén, hanem haladjon tovább a nyak irányába. Így garantáltan elkerülheted a furcsa megjelenést.

Nem megfelelő pirosítás

Az alapozóréteghez társul a pirosítás is, pláne akkor, ha alkalmi sminket készítünk. Ám itt sem szabad túlzásba esni: nem jó, ha túl sok, ha túl erős színű, és ha nagyon csillog.

Ezek mind-mind mesterkéltté, és korántsem széppé teszik a megjelenésedet.

Legjobb, ha ebből is csak egy leheletnyi kerül az arcod dombocskáira, és a pirosító csak akkor lehet enyhén csillámos, ha nem hangsúlyoztál semmit túlzott mértékben az arcodon, valamint ha gondoskodtál a matt felületről a zsírosodásra hajlamos területeken.

Túl sötét színek, fixálás nélkül

Az alkalmi sminkek élén jár a cicás szemfestés, aminek viszont kulcsfontosságú alapszíne a fekete.

Ezzel csak az a baj, hogy hiába készítesz tökéletes sminket, megfelelő alapozás, fixálás nélkül pár óra múlva egy pandamacira fog hajazni a megjelenésed.

Minden esetben, de a sötétebb árnyalatoknál feltétlenül fontos, hogy megfelelően rögzítsd a sminkedet.

Jó ötlet, ha a szemhéjadat és környékét szintén lealapozod, és nem csak az egész arcra való krémmel, hanem külön sminkalappal is. A smink befejeztével pedig nagyon sokat jelent, ha púderral rögzíted a végeredményt.

Egyszerre csak egyet

Bár a divat változik, azért akadnak örökérvényű jó tanácsok, amik nem véletlenül maradnak meg oly sokáig a köztudatban. Ilyen az is, hogy egyszerre csak egy dolgot emeljünk ki az arcunkon.

A vérvörös rúzs jó alkalomra, de csak szolid sminkkel, vagy tusvonallal hozza a régi klasszikus formáját.

Az erőteljes szemsmink szintén tökéletes választás, de ezt csak halvány színű rúzsokkal, szájfényekkel szabad társítanod, ha nem szeretnéd a túlzsúfoltság érzetét kelteni.

Apropó, vörös rúzs

Ismét visszatért a divatba, pedig jó sokáig furcsán tekintettünk azokra, akik ezt az árnyalatot használták ajkaikon.

Most azonban egyre több hölgyön látni vérvörös rúzst, sajnos sokszor hibásan. Ez a szín ugyanis igen erőteljesen hangsúlyozza az ajkakat, tehát nem szabad félvállról venni sem a szájhigiéniát, sem az ajkak állapotát.

Csak és kizárólag fehér, ápolt fogsor előtt, és puha ajkakon mutat jól a vörös rúzs. De ebben az esetben is csak akkor, ha hajszálpontos felvitellel párosul, és megfelelő minőségű változatot vásárolsz, ami nem kenődik el az első öt percben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást