Házi fogfehérítés természetesen

Házi fogfehérítés természetesen

Címlap / Stílus / Arc / Házi fogfehérítés természetesen

A peroxid és egyéb vegyi anyagok alkalmazása károsíthatja a fogzománcot, de vannak természetes módjai is a fogfehérítésnek.

Szódabikarbóna

Keverj össze fél kiskanálnyi szódabikarbónát és fél kiskanálnyi étkezési sót. Ennek a keveréknek fogfehérítő hatása van. Adj hozzá egy csepp lehellet-frissítő borsmenta illóolajat.
Nedvesítsd be a fogkefét, majd mártsd bele a keverékbe. A szódabikarbóna részecskék fehérítik a fogakat, míg a vízzel való kémiai reakció során a foltok világosodnak. Heti egy alkalommal alkalmazható, hogy a zománc ne károsodjon.

Fehéríts evés közben

Fogyassz nyáltermelő ételeket, mint az alma, körte, eper, zeller és sárgarépa.
A termelődő nyállal keveredve ezek a zöldségek/gyümölcsök segítenek eltávolítani a szájan lévő baktériumokat és fehérítik a fogakat.

Öblögetés vízzel

Evés után öblítsük ki a szánkat vízzel, 30 másodpercig. Ez segít megakadályozni, hogy az étel átszínezze a fogakat.

Az agyag penész

A kaolin agyag enyhe súrolószerként viselkedik, ha bedörzsöljük vele a fogakat, ráadásul egy természetes fehérítő szer.
Ha egy csepp borsmenta vagy szegfűszeg olajat adunk hozzá, a lehelletünk is friss marad. Vizezzük be a fogkefét és mártsuk a keverékbe. Heti egy alkalomnál többször ne használjuk, hogy a zománc ne károsodjon.

A tej

Adjunk tejet a fekete kávéhoz vagy teához, mert így megváltozik az ital kémiai összetétele és kevésbé színezi a fog felszínét.

Mondj nemet

Kerüld a szénsavas üdítőitalok fogyasztását, hisz ezek tele vannak savakkal – mint a foszforsav, citromsav, almasav és borkősav -, amelyek károsítják a fogzománcot.
Ha néha mégis meg szeretnéd engedni magadnak, akkor használj szívószálat, ez segít megőrizni a fogak folt-mentességét.

Természetes fogkrém

Próbálj ki egy olyan fogkrémet, amelynek kizárólag természetes összetétele van.
Egyszerűen válassz egy fehérítő krémet, amelynek nátrium-fluorid összetétele van.

Zöldek

Fogyassz zöld színű zöldségeket, mint a brokkoli, spenót vagy kelkáposzta.
Ezek a leveles zöldségek olyan ásványi összetevőket tartalmaznak, amelyek védik a fogakat és megakadályozzák a foltok kialakulását.

Rúzsozz

Gyors trükk a fehérebb fogakért: viselj kék árnyalatú rúzst, hisz a hideg színek visszafogják a fogak sárgás színét.
Kerüld a sárgás, barnás színösszetételű rúzsokat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást