4 hasznos konyhai eszköz, ami megkönnyíti a mindennapokat

4 hasznos konyhai eszköz, ami megkönnyíti a mindennapokat

Címlap / Otthon / 4 hasznos konyhai eszköz, ami megkönnyíti a mindennapokat

A főzés és az előkészületek ideje viszont nagyban lerövidíthető, ha ott lapulnak a konyhaszekrényben az alábbi praktikus eszközök. 

Konyhai aprítógép

Az olyan műveletek, mint például a hagyma felkockázása, a káposzta vagy alma lereszelése, a petrezselyem zöldjének összevágása kézzel mind nagyon aprólékos, és rengeteg időt igényel – feleslegesen! Ugyanis sokkal gyorsabb, ha ezeket az alapanyagokat bedobjuk a konyhai aprítógépbe, majd néhány gombnyomással máris le van tudva az aprítás.

Persze a készülék előszedése, összeszerelése, majd tisztítása is eltart pár percig, de ha összehasonlítjuk, akkor még így is sokkal hamarabb végzünk, mintha mindent kézzel csinálnánk. 

Egy ilyen készülék ráadásul rengeteg mindenhez használható, a zsemlemorzsa készítésétől kezdve a keksz leradálásán át a szendvicskrémekig. Minden konyhában ott a helye.

Aprítógép
Aprítógép – istockphoto

Zöldséghámozó

Egy rutinos háziasszony ugyan egy kiskéssel is gyorsan és leheletvékonyan tud hámozni, no de azért nem mindenki rendelkezik több évtizedes tapasztalattal. A kevésbé gyakorlottak számára pedig nem egyszerű vékonyan meghámozni a zöldségeket, gyümölcsöket, főleg, ha az idő is sürget.

Egy praktikus zöldséghámozóval azonban sokkal gyorsabban lehet haladni, hiszen a penge tényleg csak a héjat húzza le, a többi értékes rész megmarad. Ráadásul kevésbé balesetveszélyes, így az ujjaink is nagyobb biztonságban vannak.

Aki egyszer rájön, hogy milyen egyszerű egy ilyen eszközzel dolgozni, az alighanem később is szívesen használja majd, ezért érdemes jó minőségűt vásárolni, ami bírja a gyakori igénybevételt. A Fiskars Inspiration konyhai kiegészítői közt zöldséghámozót is találunk, ezért érdemes körülnézni a Fiskars & Gerber termékek webáruházában. 

Hasznos konyhai kiegészítők
Fiskars

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást