Harc a ráncok ellen – A krémektől a plasztikáig

Harc a ráncok ellen – A krémektől a plasztikáig

Címlap / Stílus / Arc / Harc a ráncok ellen – A krémektől a plasztikáig

Egy asszony csak akkor elégedett teljesen, ha legalább tíz évvel fiatalabbnak néz ki, mint a saját lánya” – mondta Oscar Wilde, és kétségtelen, a negyedik X után a legtöbb nő már lázasan keresi, hogy mivel tüntetheti el az öregedés hírnökeit: a fránya ráncokat és a megereszkedettséget.

Miért leszünk ráncosak?

Ahogy idősödünk, a bőrünk mélyén lévő elasztin és kollagén nevű kötőszöveti rostok termelődése sajnos fokozatosan csökken, így szépen-lassan megváltozik a kötőszövetünk állaga. Ennek a folyamatnak előbb-utóbb már kívülről is látható jelei lesznek: kialakulnak a ráncok, barázdák, a bőr elkezd petyhüdtté válni, hiszen veszít feszességéből és rugalmasságából, sőt, végül akár teljesen megváltozhat az arc egész kontúrja.

Tudtad?

A kollagén termelődése 20 éves korunktól évente 1%-kal csökken.

A világon nők milliói keresik a fiatalság titkát a legkülönbözőbb termékekben és kezelésekben, a választék pedig kétségtelenül nagy. A pár száz forintos ránctalanító krémektől kezdve a kozmetikai szalonos vagy orvos-esztétikai intézetes kezeléseken át egészen a méregdrága plasztikai sebészetig széles a skála, így ki-ki eldöntheti,  mit szeretne, illetve mit tud igénybe venni.

Ránctalanító krémek

Jó tudni azonban, hogy a mélyebb ráncok eltüntetése ránctalanító krémekkel szinte lehetetlen, ugyanis a bőr csak minimális mennyiséget enged át a felkent kozmetikumokból. A bennük lévő hatóanyagok (Q10, aloe vera, rózsakivonat, jojobaolaj, stb.) nem igazán tudnak lejutni elég mélyre, és így végeredményben nem tudják kifejteni ránctalanító hatásukat – lényegében azt, amiért megvásároltuk őket. Tehát aki valóban, azaz látványosan és hatékonyan meg szeretne szabadulni a ráncaitól, annak sajnos nem elég krémezgetnie magát – pedig olyan jó és egyszerű lenne. 🙂 A krémeket ajánlatosabb inkább hidratáló funkciójuk miatt, illetve megelőzés szempontjából használni, és akkor kevésbé fogunk csalódni.

Gépi ránctalanító kezelések

Előrehaladott állapotban (mély barázdák, petyhüdt bőr) sokkal inkább valamilyen gépi kezelést érdemes kipróbálni ránctalanításra. Sokan voksolnak a különböző ráncfeltöltő anyagokkal történő eljárásokra, ezért összegyűjtöttünk 3 népszerű kezelést, amelyet valamilyen géppel végeznek.

3 népszerű, hatóanyagos ránctalanító kezelés

       1. Ultrahangos kezelés 

Az ultrahang hullámokat azért használják a kozmetikában is, mert egyrészt sejtszintű mikromasszázst végeznek, másrészt közreműködésükkel a különböző ránctalanító hatóanyagok is mélyebbre hatolnak. Az ultrahangos kezelés szerencsére nem szokott fájdalmas lenni és többnyire 5 000 Ft-tól már igénybe lehet venni.

       2. Arcvasalás

Az arcvasalás során a hő erejével a pórusokat kitágítják, ezután különböző ránctalanító hatóanyagokat juttatnak a bőrbe, majd a hideg erejével összehúzzák a pórusokat. Szerencsére ez a kezelés sem szokott fájdalmas lenni, és szintén elérhető már 5 000 Ft-tól.

       3. Mezoterápia

Egy mikroinjekció által juttatják a különféle ránctalanító anyagokat a bőr alá. A mezoterápia sajnos már fájdalommal jár és kb. 30 000 Ft-nál kezdődik az ára, így azoknak ajánljuk, akik egyrészt bírják a fájdalmat, másrészt pedig hajlandóak rendszeresen kiadni egy nagyobb összeget ránctalanítás céljából.

A gépi kezelések hátrányai

Természetesen a fent említett kezelésektől sem szabad csodát várni. Ezek is csak átmeneti javulást hozhatnak, hiszen az ilyen-olyan hatóanyagok nem maradnak örökre a bőrünkben, előbb-utóbb felszívódnak. Így ha a hatást fent szeretnénk tartani, akkor pár havonta ismételni kell a hatóanyagos kezeléseket. További hátrányuk, hogy a töltőanyagok egyeseknél akár allergiás reakciót is okozhatnak, úgyhogy mindenképpen alaposan beszéljük át a kezelést a kozmetikussal, mielőtt belevágnánk!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!