Ha ez a három tulajdonság megvan benned, tökéletes vezető válna belőled

Ha ez a három tulajdonság megvan benned, tökéletes vezető válna belőled

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ha ez a három tulajdonság megvan benned, tökéletes vezető válna belőled

Mindannyian a saját életünk irányítói vagyunk, de a munka világában mégsem születhet mindenki szuper vezetőnek. Arra ugyanis, hogy másokat inspirálni tudj, a munkájukat összehangold, miközben empatikus és biztonságos légkört teremtesz, nem mindenki képes. Ha viszont az alábbi tulajdonságok mind igazak rád, jó hírünk van, mert belőled tényleg szuper vezető válna!

Becsületes vagy

Az erős vezető egyik ismérve, hogy nem csak a munkavégzési folyamatokat tudja hibátlanul levezényelni, hanem az emberek bizalmát is képes elnyerni.

Ha te is azok közé tartozol, akik kimondottan becsületesek, és amit mondasz, azt tényleg meg is teszed, valószínűleg nagyon klassz főnök válna belőled.

Azáltal ugyanis, hogy az ígéreteidet betartod, sikerül megbízható légkört kiépítened az emberek között, és a kollégáid is sokkal bátrabban meg mernek nyílni előtted.

Tudják, hogy számíthatnak rád, és őszinte vagy velük, ez a tulajdonság pedig nagyon sokat számít a munka világában és a hétköznapokban egyaránt!

 

Vállalod a felelősséget

A jó vezető egyik jellemzője, hogy minden tettéért vállalja a felelősséget, és nem csak az alkalmazottaitól várja el ugyanezt.

Azáltal, hogy több ember irányítását magadra vállalod, kénytelen vagy a felelősségek terén is egyensúlyt teremteni, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkatársak is jól érezzék magukat.

Valóban nem lenne igazságos, ha ők minden hibáért komoly leszidást kapnak, míg nálad ugyanez semmilyen körülményekkel nem járna.

Az empátia ugyanis elengedhetetlen a jó munkaközösség megteremtésében, ezt pedig azzal teremtheted meg, ha magadat egyenlőnek tekinted az alkalmazottakkal, és vállalod ezért a felelősséget.

 

Nyitott vagy

Noha a másik kettő is elengedhetetlen, a legfontosabb tulajdonság mindközül kétség kívül a nyitott gondolkodásmód!

Ha képes vagy arra, hogy nem csak egyetlen, már jól bevált módszert fogadsz el, hanem nyitott vagy az emberek széleskörű ötleteire is, az arra utal, hogy jó vezető lennél. Egy inspiráló főnöknek muszáj megértenie azokat az embereket, akikkel együtt dolgozik, és képes feladni azt a módszert, amihez ragaszkodik, ha olyan ötlettel találkozik, ami jobb lehet ennél. A nyitott gondolkodás elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki hosszú távon is jó vezető lehessen.

Ha mindhárom tulajdonság igaz rád, szuper hírünk van, mert te tényleg irányító alkat vagy!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást