A gyűrűpárna szépsége

A gyűrűpárna szépsége

Címlap / Szerelem / Esküvő / A gyűrűpárna szépsége

A tökéletes gyűrűpárna megtalálása alapvető, de mégis édes feladat az esküvő előtt. Ezen a díszes esküvői kiegészítőn fog “utazni” majd az oltárig az a két gyűrű, ami az összetartozásotok jelképe. De milyen a tökéletes gyűrűpárna? Lássuk! (x)

A gyűrűpárna története

A Marta Meisels Jewelry-nél kapható gyűrűpárnáknak, vagy más néven a gyűrűhordó párnáknak a története valamikor a római és az egyiptomi időkben kezdődött. Ezekben az időkben maguk a díszes párnák csak a kiváltságosoknak jelentettek kényelmi eszközt, csak ők engedhették meg maguknak. Emiatt sokszor kivételes dolgokat tartottak ezeken a párnákon. Az esküvőkön például azokat a karikagyűrűket, amelyek a pár családjainak a gazdagságát szimbolizálták. Ezzel kívánták jelezni, hogy a két vagyon egyesül. Később a jelentése finomodott, de továbbra is szimbólum maradt. 

Napjainkban az egy párnán fekvő két gyűrű a szertartásra érkező két embert szimbolizálja. A párna formája akár történetet is mesélhet arról, hogy éppen kik is lépnek a rajta fekvő gyűrűkkel frigyre. 

Milyen gyűrűpárnák léteznek?

Ma már a gyűrűpárna terén is sokféle alternatíva áll a rendelkezésetekre akkor, amikor a legszebbet szeretnétek kiválasztani. Ha nem szerzitek be ezt az esküvői kiegészítőt, akkor a polgári szertartáson a gyűrűket általában az asztalra teszik le, míg a templomi szertartásokon jellemzően az oltár mellett kap helyet. Nem éppen a legesztétikusabb látvány…

Ennél lényegesen ünnepélyesebb megoldást jelenthet az, ha bevonuláskor az ifjú pár után egy kislány vagy egy kisebb fiú viszi a gyűrűket egy elegáns szép esküvői gyűrűpárnán. A gyűrűpárna sokféle lehet: egyszerű fehér, de dekorálható hímzéssel, szatén vagy organza szalaggal. Bármilyet is választotok, a végeredmény sokkal elegánsabb lesz, mint egy kabátzsebből elővenni a gyűrűket.

Az esküvői gyűrűpárnán a gyűrűket lazán szalagra kötik

Ennek több oka is van: egyrészt könnyebb fotózni, másrészt nem kell attól félnetek, hogy egy óvatlan pillanatban leesik és elgurul. Gyűrűpárnából is olyat érdemes választani, ami szépen harmonizál a menyasszony ruhájával és az esküvő többi dekorációjával. A gyűrűpárna formája is lehet változatos, ahogy az anyaga is. A díszítése lehet szalag, csipke, de rakhatnak rá kristályokat, gyöngyöket, virágokat is. 

A gyűrűpárna lehet:

  • Romantikus – ha szeretitek a romantikát
  • Természetközeli – ha a környezetvédelem vagy az organikus dolgok fontosak a számotokra
  • Dátumos – hogy el ne felejtsétek a nagy nap dátumát
  • Különleges és egyedi, kicsi vagy nagy, kerek vagy szögletes
  • … olyan, amilyen a legjobban tetszik

Elmondható, hogy a gyűrűpárna az esküvők, de még az ünnepélyes eljegyzési szertartások kötelező kelléke kell, hogy legyen. Ez a kis párna biztosítja ugyanis, hogy a gyűrűk a kellő pillanatban garantáltan meglegyenek, és ne hanyag módon valaki zsebéből kerüljenek elő. A gyűrűk megérdemlik, hogy esztétikus módon jelenjenek meg az esküvőn.

Szerezzétek be ti is azt a gyűrűpárnát, ami később örök emlékként felidézi majd közös életetek első momentumát! 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!