Egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendben a gyümölcsöknek is fontos szerepe van. Hiszen az olyan finomságok, mint például az alma, az őszibarack, a körte vagy a szilva sok értékes rostot és antioxidánst tartalmaznak, illetve jó néhány más pozitív tulajdonsággal is büszkélkedhetnek. Az, hogy mennyire előnyös a fogyasztásuk, viszont önmagában nem mindegyünknek hozza meg a kedvét a napi fogyasztásukhoz. Na de mi a helyzet akkor, ha egy gyümölcs már fel van szeletelve? Te is érezted már azt, hogy úgy szívesebben fogyasztod, jobban ízlik? Ez bizony nem véletlen.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/5 Erősebb érzékszervi élményben van részed
Amy Shapiro dietetikus szerint ha egy gyümölcsöt felszeletelünk - főleg, ha vastag héja van - jobban élvezhetjük az ízét és a lédússágát. Ilyenkor gyorsabban tapasztalhatunk jutalomérzést, mivel közvetlenebb módon élvezhetjük az adott gyümölcs ízét. Egy, a Food Quality and Preference című folyóiratban közzétett felmérés szerint különösen igaz ez az almára. Így ha legközelebb úgy érzed, hogy nincs túl sok kedved megenni akár az almát, akár más gyümölcsöt, csak szeleteld fel. Miután megbizonyosodtál arról, hogy friss, ízleld meg, és szinte biztos, hogy jobban fog esni.