Megoldás a váratlan helyzetekre: gyorsan elkészíthető sütemények

Megoldás a váratlan helyzetekre: gyorsan elkészíthető sütemények

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Megoldás a váratlan helyzetekre: gyorsan elkészíthető sütemények

Mindig van megoldás!

Egy igazi háziasszony nem eshet kétségbe, ha a vendégek az utolsó pillanatban jelentkeznek be, netán menet közben kiderül, hogy sokkal többen érkeznek, mint amire eredetileg kalkuláltuk a vendéglétszámot. 

Ugyanígy nem okozhat olyan váratlan szituáció sem gondot, ha a gyereknek este lefekvés előtt jut eszébe, hogy másnap teadélután lesz az osztályban, sütit kell vinnie, vagy elfeledkezünk róla, hogy a szokásos hétvégi baráti összejövetelre másnap nekünk kell a desszertről gondoskodni.

A fenti példák is jól mutatják, bizony nehéz a háziasszonyok élete, bármikor kihívással találhatják szembe magukat, de az is tény, hogy mindig van megoldás, és a gyorsan elkészíthető sütemények sokasága, változatossága révén garantáltan jó ötletnek számítanak.

Sütemény bármikor, gyorsan, egyszerűen

A váratlan helyzetekre sehogy sem lehet felkészülni, egyszerűen gyorsan kell reagálni és megnézni, mi van a hűtőben és a kamrában, ahol általában vaj, liszt, cukor mindig megtalálható. Rengeteg süteményt ráadásul még sütni sem szükséges. Gyakorlottabbaknak érdemes idővel ezekből akár egy kis receptgyűjteményt készíteni.

gyorsan elkészíthető sütemények

Az biztos, semmiképp sem bonyolult, hosszú órákat igénybe vevő sütés és cukrászkodás fogja ilyenkor kezdetét venni. Gyorsan elkészíthető sütemények kavalkádja vár ránk a Receptneked.hu ínycsiklandozó receptkínálatában, ezek között mindenképpen megéri nézelődni. Némelyik láttán már összefut a nyál az ember szájában, így bármikor – alkalom nélkül is – bátran elkészítsük el, kétségtelenül sikert fog aratni.

Csupán 30 perc, és kész a csoda

A gyorsan elkészíthető sütemények között válogatva számtalan recepttel találkozhatunk, ami csupán 30 perc alatt kész. Legyen a kívánság édes vagy sós, süthetjük vagy keverhetjük, mindenki megtalálja a kedvére valót és persze a rendelkezésre álló alapanyagok szerint megvalósíthatót.

Népszerűek a bögrés, kevert sütemények, amelyeket pár perc alatt mikróban el lehet készíteni, ízvilágban pedig számos variációja létezik. Szintén nagyon népszerű és pofonegyszerű a kekszalapú kókuszgolyó, ez már-már örökzöldnek mondható. 

Ha a sütemény másnapra kell, akkor kitűnő választás a hűtőben pihentetett sütemények közül a túrótorta, amely sokak nagy kedvence. Nemkülönben garantált sikert arat a házi sportszelet is kicsiknél és nagyoknál egyaránt, amelynek csokimázának megdermedéséhez ugyancsak elég a hűtő.

Egy kis leleményesség, és valóban pillanatok alatt kész a csoda, egy isteni finom sütemény, amelyről kívülálló meg sem mondja, hogy váratlanul ért minket az elkészítése.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást