Gyors szépségápolási tippek a heti rutinodhoz

Gyors szépségápolási tippek a heti rutinodhoz

Címlap / Stílus / Test / Gyors szépségápolási tippek a heti rutinodhoz

Vannak olyan szépségápolási rutinműveletek, amiket nem kell minden nap bevetnünk ahhoz, hogy szép és ápolt megjelenésre tehessünk szert, hanem elegendő, ha csak hetente foglalkozunk velük, ám akkor alaposan.

Arc- és testradír

Radírozni nem szabad túl gyakran a bőrünket, hiszen így megsértjük természetes védőrétegét, s éppen az ellenkező hatást érjük el, mint amit szeretnénk. Heti alkalommal azonban célszerű leradírozni mind az arcbőrt, mind a test egészét, feltéve, hogy szeretnél sokáig selymes és fiatal bőrt a magadénak tudni.
Természetesen otthoni bőrradírokkal is próbálkozhatsz, de azt mindenképpen érdemes figyelembe venned, hogy az arc bőre jóval érzékenyebb a testénél, ezért erre a területre csak finomszemcséjű radírt szabad választanod, míg a testre jöhetnek a durvább változatok.
Radírozás után mindenképpen hidratálni kell a bőrödet, akár pakolás, akár krémezés formájában.

Haj- és arcpakolás

Hetente legalább egy alkalommal érdemes a hajadra tápláló hajpakolást tenned. Bármelyik drogériában beszerezhetsz jobbnál jobb, a hajtípusodnak megfelelő készítményeket, de az még szerencsésebb lehet, ha a fodrászodnál érdeklődsz, hiszen a hajkellékesek sokszor nagyon jó minőségű ápoló termékeket tudnak kínálni.
Ebben az esetben is nyugodtan bevetheted a házi praktikákat, így a lehetető legkevesebb mesterséges anyag érintkezik a bőröddel és a hajaddal.
Utóbbi esetén ügyelj, hogy kipróbált és bevált recepteket vess be, illetve hogy mindenképpen a haj- és bőrtípusodnak megfelelő változatokat próbálj ki.

Komplett testápolás

Nem mindenki használja a testápolókat minden egyes zuhanyzás után, s nem is feltétlenül kell, de azért hetente egyszer mindenképpen ildomos ily módon is táplálni bőrünket. Célszerű a komplett testápolást a radírozás utánra időzíteni, hiszen ilyenkor könnyebben feszívódnak a hatóanyagok, mélyebben tudják táplálni a bőrt.
Ha a bőröd túl gyakran kiszárad, akkor arra is gondolj, hogy talán kevesebb folyadékot viszel be a szervezetedbe, mint amennyire szüksége lenne, esetleg nagyon forró vízben fürdesz. Ezek kiküszöbölése is gyógyír lehet a száraz bőrnek, ami által csökkenteni lehet a testápolózás mennyiségét.

Narancsbőr elleni küzdelem

Ha már kialakult narancsbőröd van, akkor a kúraszerű kezelés javasolt, de ha még azon szerencsések táborát erősíted, akiken nem mutatkozik ez a bőrhiba, akkor is érdemes hetente legalább egyszer tenned ellene.
Meglehetősen jó minőségű krémek és olajok vannak már a piacon, ezek közül bátran válogathatsz, de ha a pénztárcád megengedi, a kozmetikusodhoz is eljárhatsz tekercselésre, esetleg masszírozásra. Ezek mind-mind hozzájárulnak az anyagcsere fokozásához és a szép bőr kialakításához, megőrzéséhez.

Szőrtelenítés

A tartósabb módszerek esetében akár háromhetente is ráérsz a szőrtelenítési procedúrára, de ha a borotválkozás, vagy a krémek mellett tetted le a voksodat, akkor minimum hetente egyszer érdemes megismételned a folyamatokat. Ennyi idő alatt akkor is megérik az újabb szőrtelenítés, ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek az átlagosnál lassabban növekszik a szőrzetük.
Hetente egyszer ajánlatos a szemöldöködet is ellenőrizned, hiszen ez keretezi az arcodat, így korántsem mindegy, milyen állapotban van. Bár a vastagabb szemöldök mostanában újra divatos, ez nem egyenlő az ápolatlan külsővel, a heti kontrollra mindenkinek szüksége van.

Manikűr, pedikűr

Amennyiben te magad végzed a manikűrözést és a pedikűrözést, hetente egyszer tanácsos időt szánnod ezekre a szépségápolási rutinokra is.
Bár pedikűrre legtöbbször ritkábban van szükségünk, heti rendszerességgel érdemes eltávolítani az elhalt hámsejteket a sarokról, illetve a talpról, továbbá célszerű hidratálni a lábakat, hiszen e testrészünk jóformán egész nap súrlódásnak van kitéve egy zárt és fülledt cipőben.
A körömlakkok csak ritkán élik túl az egyhetes próbatételt, ráadásul ennyi idő alatt akár több millimétert is nőhet a körmünk, tehát a heti rutinba a manikűrözésnek is bele kell férnie. A legtöbbször elegendő a körömreszelés, esetleg az újrafestés, de ha időd engedi, bátran kényeztesd az ujjaidat is pakolással, olajos körömfürdővel.  

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!