Haj / Stílus

Gyönyörű frizurák hőségriadóra

Gyönyörű frizurák hőségriadóra

Bár sokan irigylik a hosszú és dús hajkoronát, a sok odafigyelés mellett ez a frizura a nyári hőségben sem éppen a kényelem megtestesítője. Hogyan hordhatod divatosan és kényelemesen?

A nagyszerű konty

A legjobb, ha jó magasra feltűzöd a hajadat, ez ugyanis a legkényelmesebb viselet a nyári hőségben. Attól függően, hogy milyen az öltözéked és az alkalom, amire készülsz, választhatsz komoly, vagy éppen bohókás megjelenést.

Előbbi esetében feszesebb, határozottabb kontyot kell készítened, míg utóbbi során sokkal változatosabb lehetőségek állnak a rendelkezésedre.

Készíthetsz laza frizurát, vagy hagyhatod, hogy néhány szál kilógjon. Esetleg tűzhetsz a hajadba virágot, vagy bármilyen más, színes hajgumit is bevethetsz.

Frufrut eltűzni!

Bár a jól vágott frufru tökéletesen ki tudja emelni az arc vonásait, a nyári hőségben nem árt, ha eltűzöd a homlokodról.

Sajnos ez a terület egyébként is hajlamos a fokozott izzadásra, a helyzeten pedig nem javít az sem, ha plusz egy réteg haj lóg rá. Ráadásul a gondosan beállított tincsek is hamar tönkremehetnek…

Egy szó, mint száz, a frufrunak a hőségben nincs helye a homlokodon. Eltűzheted felfelé vissza, ahogy az nem is olyan régen nagyon divatos volt, de kipróbálhatod azt is, hogy oldalra fésülöd. A rövid frufrut pedig száríthatod felfelé, a fejtetőre visszakanyarintva, így nagyon vagány és fiatalos végeredményre tehetsz szert.

Szexi fonatok

A fonatok mostanában nagyon trendinek számítanak, és még a legkevésbé ügyesek is elkészíthetnek néhány verziót belőlük.

Többek között ilyen az is, amikor a fejtetőn lófarokban összefogod a hajadat, majd befonod a lelógó tincseket.

Ha így hagyod a hajadat, már az is nagyszerű, hiszen nem lóg a válladra semmi, de akár rögzítheted az egészet egy szép kontyban, és máris igazán különleges frizurára tettél szert.

Vesd be a hajpántot!

Szerencsére az utóbbi időben már eltűnt az a nézet, miszerint hajpántot legutoljára óvodában volt illendő hordanunk.

Köszönhetően a változatos és letisztult formáknak, manapság már nincs határ arra vonatkozóan, hogy ki, milyen frizurát készíthet magának hajpánt segítségével.

A nagy hőségben mindenképpen az a szerencsés, ha a frufrudat eltűzöd az arcodból és egy magasra rakott, laza konttyal rögzíted a frizurádat. A hajráf változatossá, különlegessé teszi még a legegyszerűbb hajviseletet is, de ami a legjobb benne, hogy csak pár másodpercig tart az elhelyezése.

Rögzítsd csatokkal!

Igazán egyedi lehet a végeredmény, ha van egy kis időd és türelmed ahhoz, hogy kisebb csatokkal rögzítsd a hajadat. E frizura elkészítéséhez csak a fantáziádra és az esztétikai érzékedre lesz szükséged.

Választhatod azt a módszert, amikor a hajad egy részét hajgumival rögzíted a fejtetőn, majd ehhez csatolod hozzá oldalról a tincsek egy részét, de akár bohókás, fészekszerű kontyot is készíthetsz ugyanezzel a módszerrel.

Előbbi esetén a vállaidra omló tincsek szexi és romantikus megjelenést kölcsönöznek, míg a konty fiatalos és szertelen külsőt ad neked.

Elő a nagy csattal!

Ha tényleg alig van időd, akkor az a legjobb, ha a tarkódon összefogod a hajadat egy hajgumi segítségével, majd egy nagyobb csattal rögzíted a tincseket a fejed hátsó részén.

Ennél a technikánál választhatsz olyan csatot, amire visszaomlik a hajad, lényegében eltakarva így az egész rögzítést, de olyan változatot is bevethetsz, amit egyáltalán nem szükséges eltakarni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást