Gyönyörű adventi és karácsonyi koszorúk

Gyönyörű adventi és karácsonyi koszorúk

Címlap / Otthon / Hobbi / Gyönyörű adventi és karácsonyi koszorúk

Szimbolikus és dekoratív díszünk az ünnepi koszorú. Lássunk most néhány ragyogó tippet a karácsonyi koszorúk és ajtódíszek elkészítéséhez!

Bogyós-szalagos koszorú

Fenyő és tuja ágakból formáljunk koszorút, amit rézdróttal fogassunk össze. Tűztövissel és berkenye bogyóival díszítsük, majd egy gyönyörű karácsonyi hangulatú szalaggal tekerjük körbe.
Tovább tarkíthatjuk színes dekorációs szálakkal és tobozzal!

Termés-koszorú

Lecsupaszított ágakból, vesszőkből készítsünk koszorút és vékony drótok segítségével erősítsük egy fenyőágakból kirakott koszorú formára.
Az ágakra ragasszunk tobozokat, aszalt gyümölcsöket, articsókát, szárított virágokat. Igazán egyedi, különleges dísze lesz lakásunknak!

Díszes adventi koszorú

Örökzöld ágakat vékony drót segítségével fogassunk össze koszorú formára. Négy gyönyörű hófehér gyertya aljába szúrjunk ujjnyi hosszú drótot és fogassuk a koszorúra.
Ragasztó segítségével díszítsük a zöld részeket aszalt citrusgyümölcs szeletekkel, fahéjjal, apró gömbdíszekkel, csillagokkal és négy arany színű masnival.

Vidékies téli ajtódísz

Ha a téli ünnepekre látogatókat várunk, egy kukoricaszárból font vidéki hangulatú koszorú a legjobb módja a bejárati ajtó díszítésének.
Kössük át egy kockás szalaggal, hogy még rusztikusabb legyen a látvány és akasszuk fel az ajtóra vagy az ablakba.

Almakoszorú

A téli alma tárolásának számos módja létezik, ilyen például ha az ajtóra akasztjuk ki ajtódísz formájában.
Egy fenyőágakból készített nagyobb méretű koszorúra vékony drótok segítségével illesszünk sok apróbb almát vagy vadalmát. Tobozdíszekkel tehetjük teljessé a látványt!

Elegáns fagyöngy-koszorú

Egy vesszőkből készült koszorúalapra illessz fagyöngy ágakat vékony drótdarabok segítségével. Ehhez a díszhez semmilyen más dekorációs tárgy nem szükséges, az elegáns gyöngyszerű termések önmagukban is gyönyörűek.
Helyezzük az ebédlőasztalra, közepén pedig gyújtsunk meg egy fehér gyertyát a meghitt hangulatú ünnepi vacsorához.

Mézeskalács-koszorú

Ahogy a fenyőfát is díszíthetjük játékos mézeskalács formákkal, úgy az adventi koszorút is ékesíthetjük ezekkel az ehető díszekkel.
„Öltöztessük” a koszorút egyetlen színbe (a gyertyák és szalagok legyenek egyszínűek), majd kötözzük rá a cukormázzal díszített mézeskalács formákat!

Ezüstös ragyogás

A fagyos havasi tájra emlékeztet ez a csodálatos ajtódísz! Az örökzöld ágakból összeállított koszorúalapra szúrjunk fehér és ezüstszínű drótvégű gömbdíszek.
Fehér fényű LED lámpával is behálózhatjuk a még hangulatosabb hatásért!

Színes szárított koszorú

A szárított virágok nemcsak vázában mutatnak jól, hanem egy ünnepi koszorún is!
Készítsünk egy tömött fenyőágakból álló koszorúalapot, erre pedig ragasszunk szárított virágokat, aszalt narancskarikákat. Oldalába szúrjunk fahéjrudakat!

Bronzos adventi koszorú

Dekoratív koszorú bronz, arany és fehér árnyalatú díszekkel, fehér gyertyákkal.

Madárház-ajtódísz

Klasszikus örökzöld ajtódísz különböző termésekkel ékesítve, valamint egy hangulatos barkácsolt madárház dísszel.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!