Gyógynövényekkel a menstruációs fájdalmak ellen

Gyógynövényekkel a menstruációs fájdalmak ellen

Címlap / Életmód / Egészség / Gyógynövényekkel a menstruációs fájdalmak ellen

A menstruációs fájdalmak rengeteg bajt és kellemetlenséget tudnak okozni a mindennapokban. Néhány gyógynövénnyel azonban segíthetünk ezeknek a problémáknak a megszüntetésében, vagy legalább az enyhítésükben.

Cickafark

A cickafark fogyasztása kifejezetten ajánlatos mindenkinek, akinek menstruációs problémái vannak.
Enyhíti a fájdalmat, oldja a görcsöket, rendszeres fogyasztásával pedig a korábban rendszertelen menstruáció is kiszámíthatóbbá válik.

Kamilla

A kamilla univerzális gyógynövény, így nem csoda, hogy a menstruációs fájdalmaknál is nagy segítségünk lehet. Teaként fogyasztva görcsoldó és javítja a menstruáció zavarait, fürdőként pedig hatékonyan enyhíti a fájdalmat.

Citromfű

A citromfű szintén javítja a menstruáció zavarait, rendszeres fogyasztásával a menstruációs ciklus is rendszeresebbé és kiegyensúlyozottabbá válik. Emellett segít abban, hogy a menstruáció mennyisége is csökkenjen.

Pásztortáska

A pásztortáska szintén segít a rendszertelen menstruáció kezelésében, valamint hatékonyan csökkenti a menstruáció mennyiségét is.
Különösen ajánlott a változó korban lévő nőknek a menstruáció elmaradásának kezdetétől: 3 hetes kúra után 3 hét szünettel fogyasszuk, természetesen tea formában.

Árvacsalán

Az árvacsalánnak két változata ismert: a fehér és a sárga csalán. Mindkettőből készült tea hatékony lehet a hormonzavarok és az ebből származó tünetek, menstruációs zavarok enyhítésére, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

Orbáncfű

Az orbáncfű már fiatal kortól hasznos lehet, amennyiben valakinek a menstruációja nem áll be egyből rendszeres havi ciklusokba. Emellett felnőtt korban is hatékony, különösen a menstruációs görcsök enyhítésében.

Zsálya

A zsályából készült tea rendszeres fogyasztása minden keringési probléma esetén hatásos lehet, így a menstruációs zavarokra is jó hatással van. Segít a menstruáció rendszeressé válásában, és enyhíti a fellépő fájdalmat is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást