A gyógymód bennünk van. A betegségek lelki okai

A gyógymód bennünk van. A betegségek lelki okai

Címlap / Életmód / Lélek / A gyógymód bennünk van. A betegségek lelki okai

A betegségek lelki eredetűek

Az orvosok legnagyobb tévedése, hogy megkísérlik a testet gyógyítani anélkül, hogy gyógyítanák a lelket is; a test és a lélek egy, és nem szabad külön kezelni őket!

PLATON

Az orvostudománynak kétezer-háromszáz évre volt szüksége, hogy felismerje ezt az igazságot. Csak most kezd fejlődésnek indulni a gyógyítás új ága, az úgynevezett pszichoszomatikus orvoslás, amely a testet és a lelket is kezeli. Épp ideje, hogy ezt tegyük, mert az orvostudomány nagyjából véget vetett a szörnyű járványoknak – a himlőnekkoleránaksárgaláznak és számtalan egyéb, kórokozók terjesztette istencsapásának, melyek számtalan millió embert vittek időnap előtt sírba. 

De az orvostudomány nem tudott megbirkózni még az aggodalomfélelemgyűlöletfrusztráció és kétségbeesés okozta testi és lelki nyavalyákkal. Ezen érzelmek okozta betegségek áldozatainak száma ijesztő sebességgel gyarapodik.

Az idegességről

Az ideges, űzött ember, aki nem képes a kegyetlen valósággal megbirkózni, megszakítja a kapcsolatot környezetével, és visszavonul saját álomvilágába, megoldván ezzel idegesítő gondjait.

Ha látni szeretném, mit tesz az emberekkel az idegeskedés, nem kell sem könyvtárba, sem orvoshoz mennem. Csak kinézek házam ablakán, ahol ezt írom, és máris látok egy házat, ahol az idegesség ideg-összeroppanást okozott ‒ és néhány méterre egy másikat, amelyben egy ember addig idegeskedett, míg cukorbeteg nem lett.

Nyugalom és rejtett tartalékok

A legmegnyugtatóbb pihentető erők a jó vallás, álom, zene és nevetés.

Higgy Istenben, tanulj meg mélyen aludni, szeresd a jó zenét, lásd meg az élet mulatságos oldalát, és tiéd lesz az egészség és a boldogság.

Meg tudod őrizni belső békédet a modern nagyváros tumultusában? Ha normális ember vagy, a válasz ‘igen’. ‘Határozott igen.’ Erősebbek vagyunk, mint hinnénk. Olyan rejtett tartalékaink vannak, amelyekről sejtelmünk sincs.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást