Gyógyító erejű kristályok

Gyógyító erejű kristályok

Címlap / Életmód / Ezotéria / Gyógyító erejű kristályok

A kristályok gyógyító ereje régre nyúlik vissza, viszont akkoriban nemcsak orvoslásra, hanem a mágiában is alkalmazták. Mivel mindegyik kristály más-más energiákkal bír, számos problémát orvosolhatunk vele. 

Achát

A többnyire kékes, szürkés vagy barna színű kristály több pozitív tulajdonságot is rejt magában, például segíti az emésztést, nyugtatja az idegeket, csökkenti a lázat és a méregtelenítésben is hasznát vehetjük.
Mindezek mellett lelki hatásai is vannak; bevethetjük depresszió ellen, hiszen erősíti a boldogságérzésünket, valamint bátorságot is ad. 

Akvamarin

Az akvamarin számos gyógyhatással bír; segít megelőzni a szívinfarktust, javítja a látást, erősíti a csontokat, valamint erősíti az idegeket és az immunrendszert is.
Nem elhanyagolhatóak a lelkünkre gyakorolt hatásai sem, hiszen segít leküzdeni a félénkséget, magabiztosabbá és rátermetté tesz és segít tájékozódni és könnyebben átlátni a nehéz helyzeteket. 

Ametiszt

A lila kvarckristály általános erősítő, bevethetjük fejfájás, gyomorbántalmak és görcsök ellen. Javítja az anyagcserét, erősíti az idegrendszert és szemeink egészségéért is tesz, sőt még energiát is ad. 
 
Segít megszüntetni a lidérces álmokat és a hangulatingadozásokat, valamint a bizonytalan leküzdésében is hasznát vehetjük. Kiegyensúlyozottabbá tehet és javítja az emlékezőképességünket.

Jade

A zöld színű jade kő segíti a termékenységet, méregteleníti a szervezetet, hatékony vérzéscsillapító és még a szívet és a keringést is erősíti. A teljes immunrendszert javítja, szabályozza az anyagcserét és helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt és a vízháztartást.
A lélekre is pozitívan hat; erősíti a szellemi aktivitást, nyugtatja az idegeket és magabiztosságot ad, sőt még segít legyőzni a félelmet és a lámpalázat is.  Mivel a szerelem és a harmónia köve, ezért erősíti a bizalmat és örömöt ad.

Jáspis

A jáspis a dinamika köve, harmonizálja a testet és a lelket egyaránt, érzékenységet közvetít. Megállítja a vérzést, bevethetjük puffadás és hányinger ellen és emésztési problémáknál is.
 
Emellett használhatjuk gyomor-, és menstruációs panaszok ellen, sőt még a terhességnél is segíthet. Önbizalom erősítő, csökkenti a stresszt és a belső nyugtalanságot, valamint a negatív energiákat eltéríti. 

Lápisz lazuli

A kékes színű kristályt a királyok kövének tekintették. Segít megelőzni a bőrbetegségeket, enyhíti a gyulladást és csökkenti az agyvérzés kialakulásának kockázatát. Szabályozza a menstruációs ciklust és a pajzsmirigyműködést, mindezek mellett még a görcsöket is feloldja, fejfájásnál kiváló lehet.
Az egészségünk mellett a lelkünkre is pozitívan hat; nyugodt alvást biztosít, segít leépíteni a blokkokat, a félelmeket és az előítéleteket, valamint hasznát vehetjük koncentrációs és tanulási problémáknál.

Obszidián

Csökkenti a fájdalmakat, gyógyítja a sebeket és nagyon hatásos a gyulladásokkal szemben. Fokozza a vérellátást, ezért érszűkületnél is gyógyírt jelenthet.
Az obszidián a blokkok és félelmek leküzdésében segíthet, valamint olyan emlékeket is felszínre hozhat, amelyeket mér réges-rég elfelejtettünk. Az életerőt még jobban felerősíti, hatására magabiztosabbak és önállóbbak lehetünk. 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!