A gyenge immunrendszer 5+1 leggyakoribb előjele, amire figyelj oda

A gyenge immunrendszer 5+1 leggyakoribb előjele, amire figyelj oda

Címlap / Életmód / Egészség / A gyenge immunrendszer 5+1 leggyakoribb előjele, amire figyelj oda

Állandóan fáradtnak érzed magad

Mindent elkövetsz, hogy friss és energikus legyél, de még így is állandó fáradtsággal küzdesz? Még azután sem érzed magad kipihentnek, hogy átalszod az éjszakát, és egész hétvégén csak fekszel? Ez is a gyenge immunrendszer egyik gyakori jele. Amikor aktív fertőzés van jelen a testedben, lehet, hogy te nem érzed meg, de a szervezeted küzd ellene. Emiatt az összes energiaforrást beveti, hiszen túl gyenge, amiből viszont te már csak annyit tapasztalsz, hogy nincs erőd semmihez!

Gyakran küzdesz megfázással

Évente többszöri alkalommal is megfázással, náthával küzdesz? Akkor eljött az immunerősítés ideje! Az ugyanis még teljesen rendben van, hogy évente kétszer (leginkább ősszel és tavasszal) lebetegszel, de ha ennél is gyakrabban esel ágynak, az arra utal, hogy a tested túl gyenge ahhoz, hogy a kisebb vírusokkal és baktériumokkal felvegye a küzdelmet.

Márpedig éves szinten többször is jutnak be kórokozók a testedbe, de ha elég erős a szervezeted, tünetek nélkül átvészeled ezt az időszakot.

Megfázás gyúgymódok
istockphoto

Lassan gyógyulnak be a sebeid

Ha megvágod magad valamivel, a sebek milyen gyorsan gyógyulnak be? Az immunrendszeredről is árulkodik a válaszod, ugyanis a tested védelmi mechanizmusa szerepet játszik a sebek gyógyulásában. Ha ez nem elég erős, a sérülések is lassan regenerálódnak, és a vágások többször is szétnyílhatnak a legapróbb érintéstől. Az, hogy az immunrendszered mennyire képes ellátni a feladatait ezen a téren, függ attól, hogy mennyi oxigén van a véredben, hány éves vagy, mennyit stresszelsz, és milyen életvitelt folytatsz.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást