Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Mit gondol valójában a férfi a hajszínedről

Mit gondol valójában a férfi a hajszínedről

A tudatalattinkban különböző formákhoz hangulatokat, érzéseket társítunk, így a férfiak is elméjük egyik sarkában előítéletekkel vannak hajszínünkről.

Remélhetőleg a fiúk mégsem a hajunk színéről ítélnek meg minket, hisz hatással van rájuk a kultúra, társadalom, média és személyes ízlés, de mégis ott az a tudatalatti megítélés.
Biztos mindenki számára ismerős a “szőke nő” fogalom és a vele járó mende-mondák: buták, vidámak, játékosak és szexisek.

A sötét haj/sötét szem párosítás igazán magával ragadja a férfiakat, ezért az ilyen típusú lányt is előre megítélik: szenzuális, határozott, elbűvölő. Hogy mely hajszínt hogyan értelmezi az ellenkező nem, az alábbiakban megtudhatod:

Szőkék

Az első legendás szőke talán Marilyn Monroe volt, aki egyáltalán nem volt természetes szőke. Festett platina hajszínével viszont sikerült véleményt alkottatnia magáról: játékos és kacér. Talán hajszínének köszönhetően volt széles férfi körökben annyira ünnepelt.

“A szőkékkel jobban lehet szórakozni”
Mivel a szőke haj tükrözi a fényt, így derűsebb, melegebb hatást kelt. Ezért barátságos, vidám, megközelíthető a nő…kevésbé kell félni tőle, mint a barnáktól vagy vörös hajúaktól.

“A szőke nő buta”

Talán azért alakult ki ez az előítélet a férfiak tudatában, mert a “sok mókával” elvész a komolyság. Persze nincs tudományos összefüggés az intelligencia és hajszín közt, de a sztereotípia létezik. Mára már a szőkék is viccet csinálnak saját magukból, ezért nehéz kitörölni az általános tudatból ezt a hibás előítéletet.

“A szőkék szexisek”

A srácok agyában a szőkék nőiesek és teltebb idomúak, mint Pamela Anderson. Az igazság, hogy ez a hajszín közkedvelt lett azon nők körében is, akik alakukkal szeretnek feltűnést kelteni, ezért talán több a szőke “jó nő”.

Barnák és feketék

A sötét hajú lányok titokzatosak és szelídek. A legtöbb sötét hajú híresség, mint Jane Russel, Audrey Hepburn ritkábban mosolyognak, mint a Marilyn Monroe-s szőkék. Ezért tűnnek ők a férfiak szemében töprengőnek és titokzatosnak. Ők azok a nők, akik megbízhatónak és intelligensnek tűnnek.

“A barnáknak dühös, viharos természetük van”
Az Óz a nagy varázsló meséjében a jó boszorkánynak vörös a haja, és a gonosznak sötét. A népmesékben is a királykisasszonyoknak búzaszőke hajuk van és a gonoszok sötétek, a Hupikék törpikékben is Törpilla szőke. Talán ezek a mesék töltik meg a tudatalattit ezekkel a nevetséges előítéletekkel.

“Elbűvölők, mint az éjszaka”.
Ha a szőke a nappalt szimbolizálta, a sötét haj elnyeli a fényt, és az éjszakát idézi. A barnák iinkább őszi/téli nők, míg a szőkék a tavaszi/nyári típusok.

Vörösek

A vörös hajúak a különlegesek, akikről a legkevesebbet beszélnek férfikörökben, talán azért mert ritkább a vörös haj és mert megosztja a véleményeket.
A klasszikus vörös hajú nők feltűnően szépek, gondoljunk csak Rita Hayworthra vagy Katherine Hepburnre. A köztudatban a vörös hajú nők a poláris ellentétekből jöttek létre: egyfelől a könnyűvérű butácska nő, másfelöl a magabiztos szépség és visszafogott kecsesség érdekes olvadásából.

“A vörös lányok tüzes lányok”

A fortyogó színnek köszönhetően a vörösek megfélemlítően megabiztosaknak és érinthetetleneknek tűnnek.

A szemszín és hajszín kombinációja döbbenetes hatást eredményezhet: kék szem-sötét haj, zöld szem-szőke haj, zöld szem-vörös haj, kék szem-szőke haj és így tovább…mind elbűvölő, a természet egyik csodája.

Az igazság az, hogy nem számít a hajszín, hanem az átfogó személyiség – az értelem és a báj tesz igazi nővé valakit. Ha minden összhangban van, és a nő ki van békülve önmagával, akkor magabiztosan állhat bármely férfi elé és biztosan elfeledteti hajszínét. De ameddig a férfi nem ismeri a nőt, az előítéleire hallgat.

Vajon a nőknek vannak a fiúk hajára vonatkozó sztereotípiái? Mit gondolunk a barnákról, szőkékről vagy a vörösekről? Ha nem tetszik a srác hajaszíne, akkor nem bonyolódunk kapcsolatba vele?
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást