A fűszerek hatalmas kincsek, hiszen rengeteg étel és ital általuk lesz igazán teljes és finom. Sokszor mégsem bánunk velük megfelelően, könnyen elkeverednek, vagy éppen nem figyelünk arra, hogy tiszta maradjon a tartójuk. Gondoltad volna például, hogy minden főzés után érdemes lehet áttörölnöd azt a fűszertartót, amit megfogtál, különösen ha például nyers húshoz is hozzáértél, miközben használtad? Hasonlóan fontos az is, hogy ha egy fűszertartó sérült vagy kopott, akkor lecseréld. Mindezeken túlmenően pedig az sem árt, ha szépen rendszerezed minden egyes fűszeredet.
1/7 Legyen egy jól átlátható polcod
Ha a fűszereid a konyhád vagy a kamrád különböző pontjai vannak, bizony meglehetősen nehéz lehet egyből előkerítened, amire egy adott ponton szükséged van főzésnél vagy sütésnél. Nem is beszélve arról, hogy például egy friss, meleg étel esetén milyen bosszantó tud lenni, ha nem sikerül egyből ízesítenünk úgy, ahogy még esetlegesen szeretnénk, mert egyszerűen nem találjuk az adott fűszert. Egy nagy, jól átlátható fűszeres polccal viszont mindent megoldhatsz. Sőt, ha türelmes vagy, akkor az egyes tartókat nemcsak felcímkézned, hanem ábécé sorrendbe állítanod is érdemes.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!