Nyáron is fontos, hogy délben tápláló ételt együnk, akár az év minden napján. A kánikulában azonban csökken az étvágyunk, és nem kívánjuk a meleg ételeket sem.
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli tészta
- 2 egész tojás
- 6 darab olajos halfilé konzervdobozból
- 20 dkg szárított paradicsom
- 20 dkg zöldbab
- 4 dkg ecetes kapribogyó
- 4 dkg kimagozott fekete olajbogyó
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítés:
Tisztítsd meg a zöldbabot, majd főzd 15 percig. Miután kihűlt, vágd ketté keresztben. A konzervdobozból vegyél ki 6 darab halfilét, tedd egy konyhai törlőpapírra, és vágd ketté.
Az aszalt paradicsomokat és az olajbogyókat szintén vágd ketté. A kapribogyóról öntsd le az ecetes levet.
A tojásokat főzd a forrástól számítva 8 percig. Ezután hámozd meg, és hagyd kihűlni, majd vágd négyfelé.
A tésztát főzd meg sós vízben. Öntsd le róla a vizet, és hideg folyó víz alatt hűtsd le egy kicsit.
A hozzávalókat rakd bele egy tálba, keverd össze, végül add hozzá a főtt tésztához.