A friss kapcsolat veszélyei: 5 tényező, amit még a lila köd sem takarhat el

A friss kapcsolat veszélyei: 5 tényező, amit még a lila köd sem takarhat el

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A friss kapcsolat veszélyei: 5 tényező, amit még a lila köd sem takarhat el

Amikor belépünk egy új kapcsolatba, kicsit új kezdetet vesz az egész életünk: hirtelen minden a másik körül forog, örömmel tölt el a szeretett fél gondolata, ezerrel agyalunk a következő randin, fűt minket a vágy, hogy végre láthassuk, sőt még az eddigi konfliktushelyzeteinket is kicsit türelmesebben kezeljük a hirtelen ránk zúdult boldogsághormon-adagnak köszönhetően.

Kijelenthetjük, hogy szerelembe esni csodálatos érzés, mégis érdemes – még ebben a túlfűtött időszakban is – odafigyelni azokra az intő jelekre, amik még nem feltétlenül jelentik azt, hogy a kapcsolat kudarcra van ítélve, inkább csak kis piros zászlóként lengedeznek és figyelmeztetnek minket arra, hogy merre is tartunk. Ha tapasztalod valamelyik problémát ezek közül, egy kicsit próbáld meg kidörzsölni a szemedből a rózsaszín ködöt és szerezd vissza a józanságod akkor is, mikor nagyon nehéznek érzed a leszállást a földre!

Mindig igaza van

Szerencsére nem nehéz kiszúrni ezt a kezdő kapcsolati nehézséget: figyeld meg a következő randin, hogy viselkedik a párod! Mindig az övé az utolsó szó? Soha nem kérdőjelezheti meg senki a véleményét? Szeret másokba belekötni?

Lehet, hogy ez a tulajdonság most még elképesztően szexi és alfahímes a szemedben, azért hidd el, a nászutas fázis végével könnyen leszállnak majd közétek a fekete felhők… Ki szeretne valaki olyannal élni, akivel sosem lehet értelmesen vitatkozni, hiszen esélyét sem adja meg, hogy másnak legyen végül igaza?

Nyugi, nincs minden veszve: ha már most szembeötlő ez a tulajdonsága, beszélj vele őszintén; kérdezz rá, hogy úgy érzi-e, meg szeretnéd győzni az igazadról, és biztosítsd, hogy ez nem így van, hiszen te is csak véleményt nyilvánítottál, nem szeretnél vitát.

Ezzel a módszerrel tükröt mutatsz majd neki – és ha elég érett, meglátja majd, mi is a probléma.

Nem akarja vállalni a kapcsolatot

Persze nem kell minden oldalán kiposztolnia és teljes erejével világgá kürtölnie, hogy te vagy neki, de azért ha néhány hét, esetleg hónap után sem mutat be egy barátjának sem, a szülőkkel való találkozást pedig egyenesen lehetetlennek érzed, kérdezz rá nyugodtan, miért alakult eddig így a kapcsolatotok!

Lehet, hogy csak nehezen enged be az életébe, de az is lehet, hogy igazából ő nem veszi annyira komolyan ezt az egészet, mint te – egy őszinte beszélgetéssel könnyen kiderítheted, mi a helyzet!

Ne félj, ha fontos vagy neki és az, ami köztetek van, nem fogod ennyivel elriasztani, úgyhogy csak bátran!

Bocsánatkérővé tesz

Lehet, hogy alapvetően is kedves és előzékeny típus vagy, de ha azon kapod magad, hogy szinte minden helyzetben bocsánatot kell kérned a pasidtól, akármit is teszel, az óriási piros lámpa a kapcsolatotokat -és a személyes lelki egészségedet- nézve!

Vannak olyan férfiak, akik a belső frusztrációjukat imádják a szeretett nőn kitölteni, és simán lehet, hogy a dolog sosem fog fizikai erőszakba torkollni, de a lelki bántalmazás pont ugyanannyira gyötrő és felemésztő – biztos szükséged van erre a bánásmódra?

Valami gyanús az exszel

Akármilyen jól is érzed magad vele, ha van egy sanda gyanúd, hogy nincs túl az exén, valószínűleg rátapintottál egy gyenge pontra – nagy az esélye, hogy ha rákérdezel, ezt majd kikéri magának, hiszen a legtöbben, ha nem vagyunk igazán túl valakin, még magunknak sem valljuk be azt, nemhogy az új párunknak…

Az igazságot egyébként nehéz kideríteni: ha túl sokat, vagy egyáltalán egy szót sem beszél róla, az ugyanúgy lehet intő jel, mint az, ha folyton összehasonlítgat vele.

Vigyázat: az sem oké, ha mindig téged dicsér és az exét szidja (“te olyan jól főzöl, a volt barátnőm borzalmas volt a konyhában…”! Ilyenkor valószínűleg saját magát győzködi arról, hogy jó döntés veled és nem az exszel lenni…

Ha ezt tapasztalod, elkerülhetetlen az őszinte beszélgetés!

Túlságosan odavan érted

Szörnyen romantikus tud lenni, ha a pasi virágot küld, kedves sms-ekkel tudatja, hogy gondol rád, esetleg váratlanul érted megy a munkahelyedre, hogy meglepjen – de ha úgy érzed, túlzásba viszi az udvarlást, nem biztos, hogy annak határtalan szerelem van a hátterében.

Egy kis figyelmesség és kedvesség persze nem azt jelenti, hogy egy őrült zaklatóval van dolgod, de azért járj nyitott szemmel, ha már zavaróan ajnároz a pasi a barátainak, folyton veled vagy nálad akar lenni; vagy ha úgy érzed, szinte semmi személyes tered nincs már most, a kapcsolat elején…

Ilyenkor valamit nagyon igyekszik kompenzálni, de ha leülsz vele erről higgadtan beszélgetni, simán lehet, hogy észbe kap, ha pedig nem, hát… Te tudod!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!