A saslikot felnyársaltad, a grillező eszközök készen állnak, és igazán fittnek érzed magad. Csak egy probléma van: az a derengő esőfelhő, amelyről azt remélted, hogy az ellenkező irányba indul el, de mégis feléd tart. Ami enyhe szitálásnak indult, az egy erőteljes, özönvízszerű felhőszakadássá válik, ami tönkreteszi a sütési terveidet. Ha te is jártál már így, ezentúl ne csüggedj, mert van egy másik, egyszerű megoldás a grillételek elkészítésére. Mielőtt legközelebb elszomorodnál és pizzát rendelnél, csak gondolj arra, hogy néhány zseniális tippel a légsütődből is lehet egy átlagos grillező eszköz, és máris megmentheted vele a kinti terveidet, ami egyúttal azt is jelenti, hogy többé egyetlen grillpartit sem kell lemondanod. Az ikonikus grillen sült íz és a nyári hangulat így akkor is garantálva van, ha rossz az időjárás.
1/6 Melegítsd elő a légsütőt
A legtöbb légsütős recepthez hasonlóan a kulcs az, hogy melegítsd elő a sütőt, mielőtt beledobnád az ételt a maximális ropogós hatás érdekében. Válassz nagyjából 200°C-ot, hogy a kezdetektől fogva forró legyen a sütő a maximális grillhatás érdekében. Ezután, ha készen állsz a grillezésre, állítsd a sütőt 190°C-ra. Az ételek gyorsan megsülnek a légsütőben, így nagyjából feleannyi időt vesz igénybe az elkészítésük, mint a hagyományos grillen.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!