A saslikot felnyársaltad, a grillező eszközök készen állnak, és igazán fittnek érzed magad. Csak egy probléma van: az a derengő esőfelhő, amelyről azt remélted, hogy az ellenkező irányba indul el, de mégis feléd tart. Ami enyhe szitálásnak indult, az egy erőteljes, özönvízszerű felhőszakadássá válik, ami tönkreteszi a sütési terveidet. Ha te is jártál már így, ezentúl ne csüggedj, mert van egy másik, egyszerű megoldás a grillételek elkészítésére. Mielőtt legközelebb elszomorodnál és pizzát rendelnél, csak gondolj arra, hogy néhány zseniális tippel a légsütődből is lehet egy átlagos grillező eszköz, és máris megmentheted vele a kinti terveidet, ami egyúttal azt is jelenti, hogy többé egyetlen grillpartit sem kell lemondanod. Az ikonikus grillen sült íz és a nyári hangulat így akkor is garantálva van, ha rossz az időjárás.
2/6 Az ételek legyenek hasonló méretűek és azonos hőmérsékletűek
Győződj meg arról, hogy az ételek hasonló méretűek és nagyjából egyforma hőmérsékletűek legyenek. Hús esetén a legjobb, ha szobahőmérsékletre melegedett. Ez biztosítja az egyenletes sülést. Egy-két zsírosabb húst is nyugodtan betehetsz, mert segítenek megőrizni az egész tepsi nedvességét vagy lédússágát, de természetesen némi olívaolaj is tökéletes opció erre a célra.
Az ételek legyenek hasonló méretűek és azonos hőmérsékletűek
Győződj meg arról, hogy az ételek hasonló méretűek és nagyjából egyforma hőmérsékletűek legyenek. Hús esetén a legjobb, ha szobahőmérsékletre melegedett. Ez biztosítja az egyenletes sülést. Egy-két zsírosabb húst is nyugodtan betehetsz, mert segítenek megőrizni az egész tepsi nedvességét vagy lédússágát, de természetesen némi olívaolaj is tökéletes opció erre a célra.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!