VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Semmi sem fogható ahhoz, mint amikor egy hosszú nap végén bevackolsz a kanapéra egy csésze forró itallal. Ha a teát kicsit unod már, próbáld ki receptjeinket, melyek egy könnyű vacsora utáni desszertnek is beillenek.
Egyszerű tojáslikőr
Az amerikaiak kedvenc karácsonyi italával már biztosan találkoztál a filmekben, de itt leginkább a tejes dobozhoz hasonló alkalmatosságból töltögetik a bolti finomságot.
Otthoni tojáslikőrt pedig nem is olyan bonyolult készíteni, és talán mondanunk sem kell, hogy a krémes finomság magasan veri az előre legyártott, dobozolt változatot.
Hozzávalók:
2 csésze magas zsírtartalmú habtejszín,fél csésze cukor, egy nagy csipet őrölt szerecsendió, 4 nagy tojás, 3/4 csésze brandy.
Elkészítés:
Egy közepes edénybe öntsd bele a tejszínt, a cukrot, és a szerecsendiót, majd forrald össze őket. Egy turmixgépben, alacsony fokozaton keverd egy percig a tojásokat, majd, miközben a motor még jár, óvatosan öntsd hozzá a forró, tejszínes krémet is.
Keverd még nagyjából egy fél percig, amíg könnyű, kicsit habos állagú nem lesz az ital. Ekkor kapcsold ki a robotgépet, keverd a brandyt is az italhoz, és még melegen töltsd poharakba.