Minden, amit a bőrhidratálásról érdemes tudni

Minden, amit a bőrhidratálásról érdemes tudni

Címlap / Stílus / Arc / Minden, amit a bőrhidratálásról érdemes tudni

Érdemes egy napi, vagyis reggeli és esti bőrápolási rutint kialakítani, amit ha szükséges, bármikor lehet módosítani. Milyen lépésekből álljon a rutin? Mutatjuk!

Selymesen puhává és egészségessé varázsolható az arcbőr

Természetesen az első lépés az arctisztítás. Ehhez semmiképp sem szabad szappanos vizet használni, ugyanis bőrirritációt is eredményezhet. Helyette érdemes hatékony arclemosót beszerezni, mely lehetővé teszi a gyengéd tisztítást. Hetente egy-két alkalommal bőrradírozásra is érdemes sort keríteni.

Az arctisztítást követően kerülhetnek a bőrre a különféle hatóanyagok és szérumok, végül pedig a hidratálókrém. Minden esetben olyan terméket kell választani, mely megfelel az adott bőrtípusnak. Továbbá célszerű beszerezni egy reggeli és egy esti hidratálókrémet, és a napszaknak megfelelően használni azokat. Rendszeres használatukkal selymesen puhává és egészségessé varázsolható az arcbőr.

Fontos, hogy természetes összetevőket tartalmazzanak

Érdemes olyan nappali krémet beszerezni, mely tartalmaz esszenciális zsírsavakat, természetes olajokat, kamillát és E-vitamint is. Az éjszakai krém esetében érdemes olyan változat mellett dönteni, mely tartalmaz A-vitamint, Q10 antioxidánst, valamint jojoba- és sárgabarackmag-olajat is.

A készítmények beszerzésekor mindenképpen ügyelni kell arra, hogy megbízható helyről származzanak és természetes összetevőket tartalmazzanak. Ugyanis minden egyes kozmetikum esetében fontos szempont a kiváló minőség.

A szemek környékén lévő bőrt is érdemes hidratálni, hogy ne váljon szárazzá. Ehhez mindenképpen érdemes természetes összetevőkből álló szemkörnyékápoló krémet beszerezni, melynek tápláló és nyugtató hatása van, valamint csökkenti az apróbb ráncok láthatóságát. Érdemes a hidratálókrém felvitele előtt használni ezt a terméket.

Fényvédőt is érdemes használni

A káros UV-sugarakkal szemben is védeni kell az arcbőrt. Ugyanis a túlzott napozás a bőr kiszáradását és ráncosodását eredményezheti. Szóval a hidratálókrém mellett fényvédőt is érdemes használni minden egyes nap.

Mindemellett a belső hidratálásra is figyelni kell, ha a szép bőr elérése a cél. Naponta körülbelül két-három liter víz elfogyasztására van szükség ahhoz, hogy a szervezet megfelelően hidratált legyen és a bőr feszes maradjon. A pontos mennyiség egyénenként eltér, ugyanis függ többek között a testsúlytól, az aktivitástól és az életkortól. Természetesen a megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása mellett fontos a pihentető alvás és az egészséges táplálkozás is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást