Életmód / Ezotéria

Föld jegyű vagy? Akikkel a leginkább kompatibilis vagy a szerelmben

Föld jegyű vagy? Akikkel a leginkább kompatibilis vagy a szerelmben

Az asztrológia szerint négy fő elem létezik, négy csoportba tudjuk besorolni az embereket a horoszkópjuk alapján. A tűz eleműek közé tartoznak a Nyilasok, az Oroszlánok és a Kosok, a levegő eleműek közé az Ikrek, a Mérlegek és a Vízöntők. A víz eleműeket a Rákok, Skorpiók és Halak erősítik, míg a Föld eleműek a Bikák, Bakok és a Szűz jegyűek. Mindegyik elemre más és más alaptulajdonságok jellemzőek, amiknek köszönhetően nagyon jól kiegészítenek más elemeket – vagy éppen olyan erős ellentétek feszülnek köztük, hogy nem jutnak velük dűlőre. Hozzád ki illik igazán, ha föld jegyű vagy?

Föld és tűz

Jó párost alkothat együtt két olyan ember, aki ellentétes elemből került ki, főleg, ha a tűzről és a földről beszélünk. A föld jegyűek nagyon stabilak, kitartóak és törekednek a biztonságra anyagi és érzelmi szinten, márpedig ez nagyon vonzó a szenvedélyes és sokszor túlságosan is aktív tűzjegyűek számára.

Biztos lábakon állhat az a kapcsolat, ami ilyen elemekre épít, és általában az egymáshoz csiszolódás sem okoz gondokat. Inkább hosszútávon adódhatnak problémák, a földjegyűek túlságosan pesszimisták, unalmasak lehetnek egy idő után a lángoló tűznek.

 

Föld és levegő

Érdekes lehet ez a párosítás, mert bár az elemek szerint akár működhetne is a dolog, valójában a nehézkes föld elem nem igazán tud mit kezdeni a könnyed levegővel. Utóbbiak mindenbe belekapnak, szertelenek, érdeklődőek, ember centrikusak, míg a föld eleműek stabilitásra, nyugalomra, biztonságra vágynak.

Ezt sajnos nem kaphatják meg azoktól, akiknek lételemük a mozgalmasság. Ugyanakkor megvan a ragaszkodás – egy ideig – a párkapcsolatban, mert a levegő eleműek szeretnek visszatérni a föld jegyűek nyújtotta biztonságba.

 

Föld és föld

Amikor két ilyen stabil jegy összekeveredik, annak általában házasság a vége – más kérdés, hogy általában nem indul egyszerűen a két föld elemű fél párkapcsolata. Mindketten kicsit földhözragadtak, makacsak, maguknak valóak és minden esetben konkrét elképzeléseik vannak a világról éppúgy, mint a párkapcsolatukról.

Nem kifejezetten heves, szenvedélyes és mindent elsöprő ez a kapcsolat, viszont, ha sikerül jobban megismerniük egymást a feleknek, akkor rájönnek: valójában mindketten ugyanazt akarják. Egy biztos, stabil, anyagilag is jól működő párkapcsolatot, amit gond nélkül meg is tudnak adni egymásnak.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást