Elképesztő helyek a föld alatt – ezeket a bámulatos úti célokat látni kell

Elképesztő helyek a föld alatt – ezeket a bámulatos úti célokat látni kell

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Elképesztő helyek a föld alatt – ezeket a bámulatos úti célokat látni kell

Mi végül úgy döntöttünk, ugyanoda megyünk, ahol tavaly is voltunk, ráadásul ezúttal már nem csak a szűkebb családi kör, hanem néhány barát is velünk tart majd. Azonban a klasszikus úti célokon túl akad néhány olyan hely, ami távol áll a hétköznapitól: nem is a föld felszínén, hanem az alatt találhatóak. 

Mexikói cenoték

Sokan nem tudják, de Mexikó nem csupán a föld fölött tartogat számunka elképesztő látnivalókat. Bár a világon mindenütt találhatóak cenoték  (csak általában máshogy hívják őket), a Yucatán-félsziget egyenesen bővelkedik bennük.

Ezek közül a furcsa képződmények közül nem egynek már a maják ideje alatt is különleges szerepet tulajdonítottak a helyiek.

Mára inkább turistalátványosságként, természetesen medencékként tekintünk rájuk, és a képek láttán azonnal meg is értjük, miért kerülnek fel a kihagyhatatlan, földalatti látnivalók közé. 

Skocjan barlang

Nem kell feltétlenül a Föld másik felére, vagy akár csak külföldre utazni a különleges látnivalókért, hazánkban is csodaszép barlangok találhatóak. Azonban a szomszédos Szlovéniában kiemelésre méltó a Skocjan barlang.

Talán híresebb – nem kevésbé csodálatos – „testvére”, Postojna, de az elmúlt években Skocjant is egyre több turista látogatja. Nem véletlenül! Bár a legtöbb cseppkőbarlang nagyon hasonlít egymáshoz, a Skocjan barlangban 26 vízesés és egy lélegzetelállító híd (Cerkvenik-híd) is található, ami 47 méter magasan halad át a folyó fölött. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást