Hozzávalók
15 dkg puha vaj,
csipetnyi só,
6 dkg cukor,
6 dkg barna cukor,
1 tojás,
15 dkg zabpehely,
10 dkg liszt,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
5 – 10 dkg mazsola vagy 10 dkg darabolt csokoládé,
1/2 kk szódabikarbóna.
Elkészítés
A vajat egy csipet sóval, a cukorral és a tojással keverd habosra, majd add hozzá a szódabikarbónát, a lisztet és a fahéjat, valamint a zabpelyhet is, és tedd az egészet egy bő fél órára a hűtőbe. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd a masszából diónyi darabokat tépkedj le, és ezeket sorakoztasd fel a tepsibe. Egy vizes kanál hátával kicsit lapítsd ki a gombócokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd őket készre. A sütőből kivéve kemények lesznek, de néhány perc alatt megpuhulnak.