Finom édes ropi: Fahéjas zabpelyhes keksz

Finom édes ropi: Fahéjas zabpelyhes keksz

Címlap / Életmód / Receptek / Finom édes ropi: Fahéjas zabpelyhes keksz

A zabpehely a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozik, ezért fogyasztásával energikusabbnak és jóllakottabbnak fogod érezni magad. Ha elkészíted keksz formájában, kiváló reggelid vagy uzsonnád lehet, kávé vagy tea mellé nagyon finom. A benne levő vajnak köszönhetően akár egy hétig is megőrzi puhaságát, így ha hétvégén elkészíted egész hétre készíthetsz magadnak saját gyártású fahéjas kekszet!

Hozzávalók

15 dkg puha vaj,
csipetnyi só,
6 dkg cukor,
6 dkg barna cukor,
1 tojás,
15 dkg zabpehely,
10 dkg liszt,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
5 – 10 dkg  mazsola vagy 10 dkg darabolt csokoládé,
1/2 kk szódabikarbóna.
Elkészítés

A vajat egy csipet sóval, a cukorral és a tojással keverd habosra, majd add hozzá a szódabikarbónát, a lisztet és a fahéjat, valamint a zabpelyhet is, és tedd az egészet egy bő fél órára a hűtőbe. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd a masszából diónyi darabokat tépkedj le, és ezeket sorakoztasd fel a tepsibe. Egy vizes kanál hátával kicsit lapítsd ki a gombócokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd őket készre. A sütőből kivéve kemények lesznek, de néhány perc alatt megpuhulnak.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!