Életmód / Lélek

Ne hasonlítgasd magad a fiatalkori kinézetedhez – 5 tanács, ami segít túltenni magad az idő múlásán

Ne hasonlítgasd magad a fiatalkori kinézetedhez – 5 tanács, ami segít túltenni magad az idő múlásán

Légy hálás!

A világjárvány miatti karantén alatt több időnk volt pihenni és visszatekinteni. Esetleg rendezgetted a lakást és előkerültek a régi fényképek, amiken olyan ruhákban feszítesz, amik ma már nem jönnének rád? Ilyenkor segít, ha az öregedésen való kesergés helyett inkább körbenézünk, hol tartunk most. Ne a múltra koncentrálj, hanem a jelenre. Gondolj bele, mennyivel előrébb tartasz, mint akkor és hogy mennyivel többet tudsz, mint akkor tudtál. Egy könnyed kis mindfullness-technika segíthet eben: minden nap írd össze – akár egy bullet journalba, akár a telefonodba – hogy aznap miért vagy hálás.

Miért lennél önmagad legkeményebb kritikusa?

Ha egy régi fotót látva az az első gondolatod, hogy mennyivel jobban néztél ki akkoriban, próbáld meg magadban tudatosan pozitívvá alakítani a gondolatmenetet. Mindannyiunkban zajlanak belső dialógusok, de egy kis odafigyeléssel és gyakorlattal sikeresen tudjuk ezeket pozitív irányba terelni. Ez már csak azért is hasznos mert – annak ellenére, hogy mások is bírálnak minket – általában önmagunk legkeményebb kritikusai vagyunk.

Ha az ugrott be, hogy „de jól néztem ki akkoriban” akkor folytasd a gondolatmenetet úgy, hogy emlékezteted magad arra, hogy azóta viszont mennyit fejlődtél, például: „Csinosabb voltam, de nemvolt ilyen jó munkán, nem éltem ilyen anyagi biztonságban, még nem ismertem a páromat, kevesebb barátom volt és nem találtam a helyem az életben”. A pozitív belső párbeszéd fontos, próbáj meg magaddal is olyan együttérző és elnéző lenni, mint amilyen másokkal vagy. 

yacobchuck/istockphoto.com

Arra gondolj, mi akarsz lenni, ne arra, hogy ki voltál

Mindannyiunk múltjában vannak boldog és sikeres, illetve sötét és szomorú időszakok, de a lényeg az, hogy ez elmúlt. Előre nézz és ne hátra, hiszen a régi dicsőségeken való keserű lamentálás senkit nem visz előre. Tűzz ki célokat, vesd őket papírra és törekedj arra, hogy ezekből minél többet megvalósíts. Ezeknek nem kell világmegváltó terveknek lenniük, kezd kicsiben, így folyamatos lesz a sikerélményed.

Békélj meg a külsőddel

Egyértelmű, hogy ez nem könnyű és nem fog egyik napról a másikra megtörténni, de ha minden nap csak egyetlen pici lépéssel kerülsz távolabb attól a mérgező szokástól, hogy fiatalkori kinézetedhez hasonlítgatod magad, végül sikerülni fog. Ha az elfogadásig hosszú út vezet, kezdd azzal, hogy külön mappába gyűjtöd a régi fotókat, hogy ne kerüljenek a szemed elé olyan gyakran.

Ha keserű érzés számodra szembesülni velük, rejtsd el őket jó mélyre. Ne neheztelj magadra azért, mert már nem olyan vagy, mint voltál, hiszen ha fizikailag nem is, de szellemileg nagyot fejlődtél.

istockphoto

Kövess hasonló kaliberű influenszereket

Negatív testképünkhöz nagyban hozzájárul a média, amely irreális sztenderdeket támaszt a nőknek. Mindenhonnan azzal bombáznak minket, hogy legyünk vékonyak, sportosak, ne legyünk ráncosak, a bőrünk legyen makulátlan, holott közel sem ez a realitás. Szerencsére a nők ugyanolyan sokfélék, mint maga a szépség és ezt sok szépségblogger és modell is reprezentálja már.

Kövess olyan influenszereket vagy vloggereket, akiknek a teste, kora és életstílusa olyan, mint a tied és hidd el, általuk sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást