Furcsa, de nagyon is igaz: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony is

Furcsa, de nagyon is igaz: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony is

Címlap / Életmód / Lélek / Furcsa, de nagyon is igaz: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony is

Emlékszel még, gyerekként a karácsony milyen varázslatos időszak volt? Az ajándékok, a családi vacsora, a fenyőfa mind hozzátettek ahhoz, hogy felejthetetlen legyen az ünnepi szezon. Felnőttként mindig arra vágyunk, hogy ugyanezt az érzést éljük át. De kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy ahogy telnek az évek, úgy változik meg maga a karácsony is…

Ha létezne kívánságokat teljesítő aranyhal, szinte biztos, hogy sokan ugyanazt kívánnánk: hadd utazzunk vissza a gyerekkorunkba csak még egyszer. Hiszen akkoriban az élet gondtalan volt, és nagyon izgalmas: a születésnapok, a suli első napja, de még egy szimpla bevásárlókörút is igazi kaland volt.

És legfőképpen a karácsony! Az év legszebb ünnepe gyerekként valami egészen másról szólt, mint felnőttként, és ez az a varázs, amit az évek során elveszítünk. Mert sajnos akaratlanul is átalakul a karácsony, ahogy felnövünk.

Gyerekként még az volt az izgalmas része a decemberi szezonnak, hogy jön a Mikulás, majd a Jézuska, felnőttként viszont már inkább az hoz minket lázba, hogy végre együtt tölthetünk pár napot a családunkkal, munka nélkül. Hogy nem kell bemenni dolgozni (jobb esetben), és mind együtt lehetünk, miközben nevetünk, beszélgetünk, és újabb emlékeket gyűjtünk.

Nagy igazság: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony isKép forrása: AllaSerebrina/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást