Feketeerdő kocka két kanál lisztből

Feketeerdő kocka két kanál lisztből

Címlap / Életmód / Receptek / Feketeerdő kocka két kanál lisztből

A csokoládé és a meggy igazán kedvező párosítás. S ha ez még egy kis tejszínhabbal is párosul, maga a tökély!

Hozzávalók:   A tésztához:   4 tojás 1 evőkanál cukor 2 evőkanál liszt 1 cs csokoládés pudingpor 1/3 cs sütőpor   A krémhez:   1 üveg meggybefőtt 2 cs vaníliás puding 1 cs vaníliás cukor 1 mokkáskanál fahéj   Tetejére:   5 dl habtejszín (Hulala) csokireszelék   Elkészítés:   A tojásfehérjéket kemény habbá verem, beleteszem a cukrot, a tojások sárgáját, majd a két evőkanál lisztet,a  csokis pudingot és a sütőport. Sütőpapírozott (kb. 29×33 cm-es) tepsiben megsütöm. Vigyázzunk, mert a vékony tészta hamar barnul!   A meggybefőtt levét kiegészítem 7 dl-re és 2 csomag vaníliás pudingporral kikeverem és összefőzöm. Hozzáadom az apróra vágott meggyet, a vaníliás cukrot és a fahéjat. A fahéjjal óvatosan bánjunk, nehogy megkeserítse sütinket. A zselés krémet hűlni hagyjuk.   A tepsiben a kihűlt tésztára simítjuk a zselés krémet.   A Hulala habtejszínt kemény habbá verjük. Fixáló nem kell bele, még 3 nap múlva is remekül őrzi állagát. A habot a meggyzselén elterítjük. Csokireszelékkel megszórjuk. Leginkább az étcsoki illik hozzá.   Gyönyörű, magas sütemény kapunk. Hűtőben pihentessük legalább 2-3 órát, utána szeleteljük.
 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!