Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 1 evőkanál cukor 2 evőkanál liszt 1 cs csokoládés pudingpor 1/3 cs sütőpor A krémhez: 1 üveg meggybefőtt 2 cs vaníliás puding 1 cs vaníliás cukor 1 mokkáskanál fahéj Tetejére: 5 dl habtejszín (Hulala) csokireszelék Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verem, beleteszem a cukrot, a tojások sárgáját, majd a két evőkanál lisztet,a csokis pudingot és a sütőport. Sütőpapírozott (kb. 29×33 cm-es) tepsiben megsütöm. Vigyázzunk, mert a vékony tészta hamar barnul! A meggybefőtt levét kiegészítem 7 dl-re és 2 csomag vaníliás pudingporral kikeverem és összefőzöm. Hozzáadom az apróra vágott meggyet, a vaníliás cukrot és a fahéjat. A fahéjjal óvatosan bánjunk, nehogy megkeserítse sütinket. A zselés krémet hűlni hagyjuk. A tepsiben a kihűlt tésztára simítjuk a zselés krémet. A Hulala habtejszínt kemény habbá verjük. Fixáló nem kell bele, még 3 nap múlva is remekül őrzi állagát. A habot a meggyzselén elterítjük. Csokireszelékkel megszórjuk. Leginkább az étcsoki illik hozzá. Gyönyörű, magas sütemény kapunk. Hűtőben pihentessük legalább 2-3 órát, utána szeleteljük.
Feketeerdő kocka két kanál lisztből
Címlap / Életmód / Receptek / Feketeerdő kocka két kanál lisztből
A csokoládé és a meggy igazán kedvező párosítás. S ha ez még egy kis tejszínhabbal is párosul, maga a tökély!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!