Gyakran hallhatjuk, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz nap mint nap fehérjéket is kell ennünk, sőt a legjobb, ha minden étkezésünkkor helyet kapnak a tányérunkon. Na de vajon a te esetedben ez így történik? Egyáltalán mi számít jó fehérjeforrásnak? Sokan automatikusan a tejre, a tojásra, a csirkére vagy a halra gondolunk, pedig valójában a zöldségek között is bőven akadnak nagyszerű fehérjeforrások.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/6 Vörösbab
A babnak sok fajtája létezik, mind közül pedig az egyik legkedveltebb idehaza is a vörösbab. Nem véletlenül, ugyanis amellett, hogy igazán ízletes ételeket készíthetünk belőle, rengeteg jótékony hatása van. Ami a fehérjetartalmát illeti, csészénként nagyjából 15 gramm fehérjét tartalmaz, ami majdnem kétszer annyi, mint amennyi egy csésze tejben található.
De ez még közel sem minden! A vörösbab segíthet a koleszterinszintünk csökkentésében, a magas rosttartalmának köszönhetően pedig megóvhat minket a túlevéstől és az azzal járó következményektől.