Februárban elmarad a telihold: különleges hatással lesz ez a hangulatodra

Februárban elmarad a telihold: különleges hatással lesz ez a hangulatodra

Címlap / Életmód / Ezotéria / Februárban elmarad a telihold: különleges hatással lesz ez a hangulatodra

Biztosan te is észrevetted már, hogy telihold idején nehezebben alszol el, ha pedig mégis sikerül, többnyire rosszat álmodsz vagy folyton felébredsz. Arról nem is beszélve, hogy még a hangulatodat is befolyásolhatja az, hogy ez az égitest épp milyen fázisban van az égen, és ez nem véletlen. De vajon mit jelent rád nézve az, hogy 2018 februárjában elmarad a telihold?

Már hosszú évek óta kutatják, milyen hatásai vannak a Holdnak a Földre, és tudósoknak sikerült is megállapítaniuk, hogy az égitest nélkül szörnyű állapotok uralkodnának a bolygónkon. Ennek köszönhetjük ugyanis az árapály jelenség kialakulását, ami nélkül csak nagyon kis létszámú szárazföldi élőlény létezne, ráadásul a Hold hiányában az éghajlatunk is szélsőségessé változna. Emiatt rengetegen állítják, hogy ha a bolygónkat képes ilyen jelentősen megváltoztatni ez az égitest, mégis miért ne lenne hatással az emberekre is? Elvégre a szervezetünk közel 70 százaléka áll vízből!

Nem véletlen, hogy a hangulatunk néha megmagyarázhatatlanul megváltozik, és sokszor a Hold különböző fázisai is szerepet játszanak ebben.

Az idei év rögtön egy izgalmas égi jelenséggel vette kezdetét, hiszen nemcsak szuperholdban volt részünk, de egyúttal kék- és ráadásul vérhold is volt egyszerre.

Noha ez látványként annyiban különbözött a “sima” teliholdtól, hogy némileg nagyobb lett a mérete, és kissé vöröses árnyalatot vett fel, mégis képes volt jelentősen alakítani a kedvünkön. Februárban viszont nemhogy nem lesz ilyen különleges telihold, de konkrétan semmilyen sem lesz!

A telihold hiányát mindenki meg fogja érezni

Ritkán fordul elő, hogy egy hónapból teljesen kimarad a telihold, de 2018-ban január végén került sor az év második teliholdjára, és március legelején lesz esedékes a harmadik. Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmas hónap elé nézünk! Február 15-én ugyanis újhold lesz, ami azt jelenti, hogy az égre nézve szinte teljes sötétséget fogsz csak látni, ami majdnem az egész hónapra jellemző lesz.Februárban elmarad a telihold: különleges hatással lesz ez a hangulatodraMivel épp egy holdfogyatkozáson vagyunk túl, különleges időszak vár ránk, hiszen ez egyébként is mindig valaminek a végét jelképezi. Úgy tartják, hogy újhold idején a holdnak különösen nagy ereje van, ezt a fázist pedig sokan azonosítják a személyes növekedéssel, fejlődéssel és tiszta lappal. Emiatt február közepén azt fogod érezni, hogy nagyon szuper lenne belekezdeni valami újba, ami garantáltan pozitív hatással lesz rád.

Most nem a karriered és nem is a párkapcsolatod lesz elsődleges számodra, sőt, még az sem fog különösebben érdekelni, amin eddig gyakran stresszeltél. Mert végre eljutsz oda, hogy saját magadra kezdesz több időt fordítani. Nem kell rögtön hatalmas dolgokra gondolnod: ez megnyilvánulhat abban is, hogy eljársz egy edzőterembe jógázni, hogy aktívabb életet élj. Vagy kitalálsz egy új módszert a takarításra, ami megkönnyíti a hétköznapjaidat.

Az újhold arra késztet téged is, hogy azzal foglalkozz, amit mások nem feltétlenül látnak rád nézve: például azzal, hogy megpróbáld megyógyítani a lelki sérüléseidet, ehhez pedig konkrét tervekre van szükséged. Miután február 15-én sor kerül az újholdra, eljön az ideje a cselekvésnek is. A jó hír, hogy motiváltabb is leszel valóra váltani a céljaidat, mint bármikor máskor, és kimondottan ambíciózusnak érzed magad. Mire eljön a márciusi telihold, úgy fogod látni te is, hogy lelkileg sikerült teljesen feltöltődnöd, ez pedig a hangulatodon is meglátszik majd!

Kép forrása: qefes.biz

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást