Fantasyba oltott tündérmese – Az utolsó boszorkányvadász (Filmkritika)

Fantasyba oltott tündérmese – Az utolsó boszorkányvadász (Filmkritika)

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Fantasyba oltott tündérmese – Az utolsó boszorkányvadász (Filmkritika)

Szokatlan szerepben láthatjuk Vin Dielest – Az utolsó boszorkányvadász készítői nem is próbálják leplezni, hogy olyan filmet akartak összehozni, ami elsősorban a női közönségnek szól, de közben a megújult igényeket is kielégíti.

A fantasy műfaja ugyanis az elmúlt években kilépett a képregényeken nevelkedett geekek hálószobájából, és a szélesebb közönséget is meghódította. Nyilvánvalóvá vált, hogy idővel jönnek majd azok a mozik is, amelyek ezt a hullámot meglovagolva, de inkább a női mozizók igényeinek kielégítésére blazíroznak majd. A fantasyba oltott tündérmese legfontosabb földöntúli karakterei így ezúttal nem törpök vagy tündék, hanem boszorkányok, és persze a szereplőket is ennek megfelelően válogatták – Vin Diesel például valószínűleg nem a két szép szeméért, hanem inkább a kidolgozott felsőtestéért került a filmbe. Szerencsére a karakterével könnyű szimpatizálni, a világ megmentése közben feleségét és gyermekét elvesztő hős azonnal megdobogtatja a szíveket.

Az alaptörténet egyébként szépen besimul a földöntúli lényeket vadászó filmek és sorozatok szériájába: 500 évvel ezelőtt háború dúlt az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarták szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok seregei harcoltak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerült megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála előtti pillanatban a királynő halhatatlansággal átkozta meg Kauldert. Lehet, hogy ez elsőre nem hangzik olyan borzasztónak, azonban ezzel mindörökre elválasztotta őt imádott feleségétől és lányától, hiszen örökké tartó életében a halandók e világi léte csak egy röpke pillanat.

Kép forrása: bigbangmedia.eu

Az azért hamarosan kiderül, hogy ez a bosszú a királynőtől sem volt olyan bölcs húzás: mára Klauder az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és – ironikus módon – egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt, aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált – a gonosz uralkodónő erre a bökkenőre biztosan nem gondolt, amikor elpusztíthatatlanná tette legfőbb ellenségét.

A Kauldert segítő fiatal pap szerepében egyébként maga Elijah Wood tűnik fel, akit eleve a fantasykból és a gonosz elleni eposzi harcból ismerünk a legtöbben, de az elmaradhatatlan szerelmi szálat a filmbe a jó oldalon harcoló, de azért kellően veszélyesnek tűnő Chloe, azaz Rose Leslie biztosítja – őt pedig a Trónok harca Ygrette-jeként ismerhettünk meg, így fantasykból ismert színészekből nincs hiány.

Ugyan a cselekmény szálaiban van néhány hiányosság, lyuk, és logikai bukfenc, de aki szereti a műfajt, annak szerintünk így is tetszeni fog Az utolsó boszorkányvadász.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást