Egy falat Olaszország – Teljes kiőrlésű olívás-paradicsomos lepény

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Egy falat Olaszország – Teljes kiőrlésű olívás-paradicsomos lepény

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Nagyon szeretem a saját készítésű kenyereket, zsemléket, és mindenféle pékárut. Gondolom részben azért, mert évekig kerültem őket és nagyon hiányoztak. Manapság már nem kell nélkülöznöm őket, hiszen ha magam készítem, pontosan tudom, hogy miből van és saját ízlésem és aktuális célomnak megfelelően választhatom ki hozzá a liszteket és fűszereket.

Ez a kis lepényke alapvetően ebéd mellé készült, amikor valami töményebb, mégis puha kenyérfélére volt szükségem (na jó, nem egészen nekem, de az ötletelés és a kivitelezés az enyém), amivel jól lehet tunkolni az egytálétel szaftját. Ez a teljes kiőrlésű lepényke pont ilyen.

Ráadásul pillanatok alatt összeállítható, főleg, ha van otthon egy erősebb robotgép vagy dagasztó gép. Oké-oké, mivel élesztős, pihentetni kell, de addig készülhet az ebéd, vagy kiolvashatunk egy újabb fejezetet a kedvenc könyvünkből. Ami még zseniális benne, hogy variálhatóak a hozzá adott lisztek aszerint, hogy mit van otthon, ez pedig a fűszerekre is ugyanúgy igaz! Nálam most aszalt paradicsom és olívabogyó került bele, ami kissé olasz ízeket idéz, de apróra vágott lila hagymával vagy medvehagymával is feldobhatod!

Oldalak: 1 2

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/2
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!