Fagylalt-különlegességek a nagyvilágból

Fagylalt-különlegességek a nagyvilágból

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Fagylalt-különlegességek a nagyvilágból

Miután megkóstoltuk a céklás, a halas, vagy a kakukkfű ízű fagylaltot, valószínűleg nem szalad majd a homlokunkra a szemöldökünk, és nem meresztünk kistányér méretű szemeket az olyan bagatell apróságokra, mint a mák ízű finomság.

Sör fagyi

Ez a fagylaltkülönlegesség biztosan megmozgatja a fantáziánkat. Legalábbis a férfiakét mindenképpen. A németek gondoltak egy nagyot, és a folyékony kenyérnek elkészítették a jegyes, nyalható változatát.
Ráadásul, hogy nehogy az ízlésünk álljon a tölcséres élvezet útjába, több márka is képviselteti magát a gombócok között. A szénsav azonban kimarad, de kárpótlásul nem kell azzal a kellemetlen ténnyel szembesülnünk, hogy felmelegedett a sör.

Sós medvecukor

A svédek nagy rajongással fordulnak ehhez a finomsághoz. Gumicukorként még nálunk is megtalálható a medvecukor, de sós fagylalt változatban biztosan nem. Maga a tény is érdekessé teszi ezt a desszertet, hogy sós ízvilággal rendelkezik.
Akármennyire is fura számunkra, a svédek egyik nagy kedvencéről van szó, ezért ha lehetőségünk nyílik rá, akkor győzzük le az előítéleteinket, és legalább egy nyalás erejéig ismerkedjünk meg vele.

Fűszer

Ezt az üdítő lehetőséget a franciák kínálják az érdeklődők számára. Azoknak lehet tökéletes választás, akik szeretik az üde, fűszeres ízkülönlegességeket. A bazsalikom, a kakukkfű vagy a gyömbér is egész csábítóan hangzik, de olyan finomságokkal is találkozhatunk, mint például a levendula ízű fagylalt.
Próbára fel, ne csak az illatukat élvezzük, próbáljuk ki az ízüket is, a „köretként” szolgáló leves, hús zöldség, miegyéb nélkül.

Zöld tea

A japánok rengeteg olyan különlegességek készítenek a jeges csemege kedvelőinek, ami az európai szemlélő számára nem csak megdöbbentő, de gyomorforgató is lehet. Itt szerencsére csak egy könnyed finomságról van szó.
Ennek a fagylaltnak az ízét a zöld tea adja, amelyet már jól ismerünk forró formájában, ezúttal azonban kipróbálhatjuk a jeges verzióját is. Hogy a nyugtató hatását így is kifejti-e azt sajnos nem tudjuk, de egy kísérletet mindenképpen megér.

Hal

Ha már szó volt a gyomorforgató lehetőségekről, akkor íme egy a sok közül. Nem az a baj, hogy valaminek hal íze van, hiszen nagyon is finom tud lenni, ha jól van elkészítve, azonban az „édességek” tárházában nem éppen olyan aroma, mellyel az ember szívesen találkozik.
Amennyiben mégis úgy döntenénk, hogy ez az a fagylalt, melyet nekünk találták ki, akkor ehhez bizony Japánba kell utaznunk, vagy jó kapcsolatokkal kell rendelkeznünk, hogy olvadás nélkül eljuttassák kis hazánkba a jeges, halas finomságot.

Libamáj, kaviár

Szintén a japánok álmodták meg ezt a különlegességet, mely minden bizonnyal a felső 10 000 nagy álma. Sem a libamáj, sem a kaviár nem az az árkategória, melyet a nagyközönség sűrűn megengedhet magának.
Amikor ez mégis megtörténik, akkor minden pillanatát kiélvezik. Most lehetőségük van azt az ízvilágot jeges verzióban is élvezni, legalábbis a Távol-keleti ország lakóinak.

Zöldség

Ez már nem is annyira elrugaszkodott elképzelés, legalábbis az előzőeket is figyelembe véve. Az angolok kísérleteznek a különböző zöldségek ízével a fagylaltok terén is.
A paradicsom, a spárga vagy a cékla kitűnő csemege, de valahogy az ember, amikor az ízes gombócokra gondol, nem éppen ezek jutnak eszébe. Hiába, a beidegződéseink rabjai vagyunk, a fagylaltot édességként fogyasztjuk, ezért legtöbben elvárjuk, hogy az valóban édes is legyen.

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!