Életmód / Ezotéria

Ezzel az 5 ásvánnyal relaxálj októberben, a Mérleg hónapjában

Ezzel az 5 ásvánnyal relaxálj októberben, a Mérleg hónapjában

Szeptember 23. és Október 22. között a Mérleg csillagjegy uralja a bolygókat. Ez a levegő-jegy arra inspirál minket, hogy mérlegre tegyük életünket és eldöntsük, mi számunkra az igazán fontos és mi az, amit el kell engednünk. Ez persze sokaknak nem könnyű feladat, de ha engedünk az őszi elmélkedésnek, az időszak végére könnyedebbek és kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Akár hiszel az ásványok erejében, akár nem, a Mérleg hónap szépséges kőzetei bizony hatalommal bírnak.

Nemcsak nyugalmat hozhatnak, hanem pozitív energiát is, ami segít kiegyensúlyozottnak maradnod. A Mérleg olyan csillagjegy, mely mindig a harmóniára és környezete boldogságára törekszik, így ebben az időszakban az ásványok segítségével emberi kapcsolatainkat is elmélyíthetjük. Az alábbi ásványok hasznosak a Mérleg-uralta bolygóállás idején, és ha nem is hiszel bennük, attól még szépen mutatnak a lakásban. 

Akvamarin

Az ásvány elnevezése a tengervíz színére utal. A legenda szerint a sellők tengerfenéken őrzött ládáiból származik, ezért lett a tengerészek és a tengeren utazók szerencseköve.

Az akvamarin segít abban, hogy elfogadd magad, és hogy együttérzőbb, nyitottabb legyél mások és magad iránt.

Emlékeztet arra, hogy úgy szeresd magad, amilyen vagy. Ez egy olyan egészséges gondolat, amit csillagjegytől függetlenül mindenki megfogadhat. A Mérleg hava annak az ideje, hogy emberileg nőjünk és fejlesszük magunkat, az akvamarin pedig erősen segíti ezt. 

Sárga jáspis

A jáspis nem más, mint szennyezett kvarckristály, féldrágakő, amelyben az apró, szálas kristályok tömörek, és fényesre csiszolhatók. A kalcedon egy olyan változata, melynek színe általában vörös, sárga, barna vagy zöld, ritkán kék. Ilyenkor ősszel – az évszak színeit követve – ránk a sárga változat lehet a legnagyobb pozitív hatással, segítségével ugyanis remekül védekezhetünk a negatív kritikák ellen.

Ebben az időszakban sok rokoni, baráti és párkapcsolat „kerül a mérlegre” és dől el sorsa, így főleg ilyenkor nem árt, ha nem engedjük, hogy minden apró megjegyzés felzaklasson minket. 

Holdkő

A Holdkő a nőiesség köve, hiszen lágy, harmonikus rezgése van. Ez a szép kő azonban nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem abban is segít minket, hogy tisztán lássuk a dolgokat.

A Hold a teljesség és bölcsesség bolygója, az ásvány pedig arra inspirál minket, hogy a helyes úton maradjunk és ne engedjük, hogy a negatív hatások letérítsenek róla. Tulajdonképpen egész évben magunknál tathatjuk a Holdkövet, mert ez a hatás nemcsak a Mérleg időszakban elengedhetetlen. 

Achát

Ez a féldrágakő különböző kvarcoknak réteges összetétele, melyre jellemző a szalagos színezettség, és éppen ettől ilyen szép. A Mérleg havában tökéletesen alkalmazhatjuk az achátot, hiszen stabilitást és egyensúlyt hoz életünkbe.

Ha szükséged van egy kis kiegyensúlyozottságra, vagy éppen mérlegelsz valamit és nem tudsz dönteni, ez a féldrágakő nemcsak megtalálni segít a harmóniát, hanem megőrizni is, hiszen remekül erősíti fel a Mérleg-időszak pozitív energiáit. 

Krizopráz

A krizopráz tulajdonképpen zöld kalcedon, a kvarccsoport legritkább és emiatt egyben legértékesebb köve.

Ez az áttetsző, almazöld ásvány segít erősíteni az emberi kapcsolatokat és elmélyíteni a friss szerelmeket.

Mivel a Mérleg havában sok kapcsolatról dől el, hogy felbomlik, vagy éppen megerősödik-e, hasznos, ha ékszerként viseljük a követ. A krizopráz szépsége szemet gyönyörködtető, finom színárnyalata – melyet nikkeltartalmának köszönhet – pedig nyugtató, olyannyira, hogy akár mély meditatív állapotot is képes előidézni. 

Képek: stellarinfinity, lewal2005, vvoennyy, bjphotographs, vvoennyy

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást