Ezt teszik a mentálisan erős emberek – Lesd el a trükkjeiket még ma

Ezt teszik a mentálisan erős emberek – Lesd el a trükkjeiket még ma

Címlap / Életmód / Lélek / Ezt teszik a mentálisan erős emberek – Lesd el a trükkjeiket még ma

Bölcsek és pozitívak

A mentálisan erős emberek ugyanúgy erősítik nap mint nap a „lelki izmaikat”, mint a testépítők a bicepszüket. Ezek az emberek érettebben bánnak az energiáikkal. A napi szinten előforduló negatív és lényegtelen gondolatokat elterelik, és óvatosan használják a saját kapacitásaikat. Figyelmüket azokra a dolgokra fókuszálják, amelyek a leginkább fontosak céljaik elérésében.

Mindenkit kerülgetnek néha depresszív érzelemhullámok, de akik mentálisan erősek, azok nem hagyják, hogy visszatartsa vagy lerántsa őket egy-egy rossz gondolat. A negatív prekoncepciókat és a durva kritikákat józan belső párbeszéddel oldják fel, amely során a rossz dolgokból is képesek profitálni, és motivációs lendületbe fordítani a negatív élményt.

Céltudatosak és progresszívek

A mentálisan erős emberek konkrét, átlátható személyes és szakmai célokat tűznek ki, amelyek értelmet és energikus indíttatást adnak az életüknek. Hosszú távú céljaik szem előtt tartásával lemondanak vágyaik azonnali kielégítéséről.

Az akadályokat kihívásoknak tekintik, nem pedig sikereik gátjainak. Időt adnak maguknak arra, hogy megvizsgálják és felülbírálják a részeredményeiket, és alázattal beismerik, ha hibáztak. Nem ostorozzák magukat a tévedéseikért és folyamatosan törekednek a szellemi fejlődésre. Önképzőek és hajlamosak a „lifelong learning”-re. Akár hosszú távon is elviselik a kényelmetlenségeket, ha azok nagyobb célt szolgálnak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást