A depresszió 10 apró jele, amit csak nagyon kevesen vesznek észre

A depresszió 10 apró jele, amit csak nagyon kevesen vesznek észre

Címlap / Életmód / Lélek / A depresszió 10 apró jele, amit csak nagyon kevesen vesznek észre

1/10 Hirtelen változások

A depresszió nem feltétlenül jelenti azt, hogy 0-24-ben rossz kedved van. Sokszor úgy mutatkozik meg, hogy egyik pillanatban még vidám vagy és nevetsz, majd egyetlen másodperc alatt átvált a hangulatod szomorúvá.

Magad sem tudod, mi történt, de 180°-os változás zajlik le benned, és egyszerűen nem találod az egyensúlyt a két érzés között.

2/10 Unalmas percek

Egyszerűen nem tudod, mivel köthetnéd le magad, mert minden nagyon unalmasnak hangzik. Hiába voltak egykor olyan hobbijaid, amik jó érzéssel töltöttek el, most egyet sem tudnál mondani, amit szívesen csinálnál.

A filmnézés, kirándulás, rajzolás mind fárasztónak hangzik, ezért csak fekszel a kanapén, és az internetet bújod egész hétvégén.

3/10 Kevés alvás

Fáradt vagy, ez nem is kérdés, de valamiért az ágyban fekve már nem tudsz álomba merülni. Éjjelente folyton felébredsz, és nem is tudod, mikor keltél fel utoljára kipihenten.

Sőt, azt sem, mikor volt legutóbb olyan éjszakád, amikor ne ébredtél volna fel legalább egyszer-kétszer. A gondolatok folyamatosan cikáznak a fejedben, és nem tudod őket kikapcsolni.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást