Egészség / Életmód / Lélek

A depresszió 10 jele, amiről sajnos senki sem beszél

A depresszió 10 jele, amiről sajnos senki sem beszél

Hirtelen változások

A depresszió nem feltétlenül jelenti azt, hogy 0-24-ben rossz kedved van. Sokszor úgy mutatkozik meg, hogy egyik pillanatban még vidám vagy és nevetsz, majd egyetlen másodperc alatt átvált a hangulatod szomorúvá. Magad sem tudod, mi történt, de 180°-os változás zajlik le benned, és egyszerűen nem találod az egyensúlyt a két érzés között.

Unalmas percek

Egyszerűen nem tudod, mivel köthetnéd le magad, mert minden nagyon unalmasnak hangzik. Hiába voltak egykor olyan hobbijaid, amik jó érzéssel töltöttek el, most egyet sem tudnál mondani, amit szívesen csinálnál. A filmnézés, kirándulás, rajzolás mind fárasztónak hangzik, ezért csak fekszel a kanapén, és az internetet bújod egész hétvégén.

Kevés alvás

Fáradt vagy, ez nem is kérdés, de valamiért az ágyban fekve már nem tudsz álomba merülni. Éjjelente folyton felébredsz, és nem is tudod, mikor keltél fel utoljára kipihenten. Sőt, azt sem, mikor volt legutóbb olyan éjszakád, amikor ne ébredtél volna fel legalább egyszer-kétszer. A gondolatok folyamatosan cikáznak a fejedben, és nem tudod őket kikapcsolni.

Lemondott programok

Amikor lebeszélsz egy találkát a barátnőddel, még lelkes vagy, de amikor eljön a nagy nap, teljesen elmegy a kedved. Emiatt az utóbbi időben egyre gyakrabban mondod le az előre megbeszélt programokat, mert nincs erőd kimozdulni otthonról. Te magad is észleled, hogy sokkal szorongósabb lettél, és eltávolodsz a szociális eseményektől, de mégsem bírod magad rávenni, hogy elmenj rájuk.

Hosszú távon

Régen tele voltál nagy tervekkel, de most egyet sem tudnál kiemelni ezek közül. Úgy érzed, nem tudsz hosszú távban gondolkodni, előre kitervelni dolgokat, mert fogalmad sincs, mi lesz a jövőben. Lefixálni egy nyaralást már fél évvel előbb? Ugyan! Kitalálni, mit csinálj jövőre az egyetem befejezése után? Egy percig sem bírsz gondolkodni azon, ami nem az adott nappal kapcsolatos.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást