Ezért nem pihened ki magad a nyaralásod alatt! – 5 dolog, amin idén változtatnod kell

Ezért nem pihened ki magad a nyaralásod alatt! – 5 dolog, amin idén változtatnod kell

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ezért nem pihened ki magad a nyaralásod alatt! – 5 dolog, amin idén változtatnod kell

Van az a mondás, hogy a nyaralás olyasmi, amit utána egy hétig pihen az ember. Tény, hogy nem egyszerű visszazökkenni a mindennapokba, és jellemzően ekkorra a feladataink is felhalmozódnak, de ha követed tanácsainkat, akkor legalább arra jobbak lesznek az esélyeid, hogy tényleg kipihenve térj vissza a vakációdról.

Mindent bele akarsz zsúfolni az idődbe

Sokan esnek abba a hibába, hogy ha például külföldi útra mennek nyaralás címén, akkor igyekeznek minél több mindent belezsúfolni a programjukba, és mindent látni, amit csak lehetséges.

Ez érthető is, hiszen nem azért fizettél egy csomó pénzt a hotelért meg a repülőjegyért, hogy azt csináld, amit otthon is csinálhatnál, de azért hagyj időt magadnak a nyaralás alatt arra is, hogy legalább egyszer jól kialudd magadat!

A városi látnivalók nem fognak eltűnni, ha nem reggel hétkor indulsz a hotelből, és hidd el, még jobban is fogod élvezni őket, ha kisimult az arcod.

Térerő, Wifi, facebook, e-mailek

Ma már nem elég kilépni az irodából, hiszen a leveleink, üzeneteink velünk jönnek a telefonunkon keresztül. Ez néha áldás, néha átok, de biztos, hogy akár teljesen tönkre is tud tenni egy nyaralást.

A fizikai pihenés ugyanis nem mindig elég, mentálisan is el kell tudnod szakadnod a feladatoktól, a mindennapi mókuskeréktől ahhoz, hogy szellemileg is kipihent és felfrissült legyél.

Ha nyaralsz, akkor a pihenéssel és a pillanat megélésével foglalkozz, és ne csomagold be magaddal a munkahelyi stresszt!

Város, betonrengeteg, nyüzsgés

Tanulmányok sora igazolta, hogy a jó levegő és a természet közelsége lelassítja a szívverést, csökkenti a stressz szintjét, és általában is feltölt energiával.

Próbálj legalább egy napot arra szánni, hogy ne városi környezetben legyél.

Már önmagában a csend, vagy az, hogy nem nyüzsög mindenki körülötted, rengeteget tud segíteni abban, hogy egy kicsit lelassulj, és ne pörögj ezerrel akkor is, amikor megtehetnéd, hogy lazíts.

Nem élsz a szenvedélyednek

Szintén a szellemi kipihentséget segíti elő, ha nem csak passzívan, de aktívan is pihensz, és az időd egy részét valami olyasmire fordítod, amit szívesen csinálsz, ami a hobbid, a szenvedélyed.

Nem kell nagy dolgokra gondolni – ha szeretsz főzni, menj ki a helyi piacra, és este az apartmanban dobj össze egy különleges vacsorát.

Ha a rajz a hobbid, ülj ki egy kávézó teraszára, és egy finom kávé mellett skicceld fel a látképet!

Jógázz a tengerparton, vagy írj verset egy műemlék tövében, a lényeg, hogy úgy érzed, valami olyasmire fordítottad az idődet, ami örömet ad neked.

Kevés beszélgetésben van részed

Sokkal energikusabban térsz vissza a nyaralásról, ha nem csak a saját szellemi és testi regenerálására figyelsz oda, hanem az emberi kapcsolataid ápolására is.

Ha a pároddal nyaralsz, szánjatok egy estét magatokra, szervezzetek egy gyertyafényes vacsorát, vagy egy romantikus sétát.

Ha a családdal, akkor is iktassatok be olyan programokat, amikor tudtok beszélgetni, elmesélhetitek egymásnak, mi történik veletek mostanában, és hogyan érzitek magatokat.

A kapcsolataid ápolását még akkor sem érdemes kihagyni, ha egyedül utazol: egy különleges helyen járva ragadj tollat és papírt, és írj pár sort azoknak, akik közel állnak hozzád! Meglátod, csodákat fog majd tenni a lelki erőddel, és biztos, hogy nekik is szerzel néhány boldog pillanatot!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást